zondag 21 oktober 2012

Zon 21-10-2012 : laatste stukje ledentocht

Vandaag waren we in het luik "Ledentocht" op zoek naar de leden die toch wel ongeveer het verst wonen.  Tom uit Lendelede en regelmatiger Frik uit Roeselare.

Het voorspelde nazomertje bleef in de mist en motregen steken ; temperatuurgewijs was het best OK voor de tweede helft van oktober.  Met zeven waren we voor een tocht waarvan ik enkele rijders op het einde horen zeggen dat het toch wel best pittig was.  Tom en Koen, Eric, Gunther, Vincent en Steve vergezelden me in een tocht die in het begin reed als vanzelf, maar daar zat de rugwind voor was tussen.


Echt, alsof we reden met een motortje in de heenrit.  Eerst een stuk langs de leie en dan langs binnenwegen waarlangs we nog niet zo dikwijls hebben gereden.  Relatief snel na Oostrozebeke reden we door Lendelede.

Zo naar Izegem en van daar uit langs Kachtem en Rumbeke naar Roeselare.  Eens door Roeselare gereden, hadden we het rapste gehad.  We werden op de terugweg geconfronteerd met tegenwind en ... yep, zelfs regen.

Op die terugweg deed iedereen zijn stuk van het kopwerk.  Er werd goed gewisseld. Krachtmens Steve bleef langere tijd op kop, alsof de extra inspanningen hem totaal niets deden.  Maar hoe dan ook, iedereen heeft goed gereden.

Na Beveren reden we langs Ardooie. Verder via Meulebeke en Ginste naar Dentergem en zo naar huis toe.

Het was een fijne rit, gekruid met wat pittigheid en in heel fijn gezelschap.

Graag tot de volgende, hou die kalender maar in de gaten (bovenaan, tweede knopje)


Eddy

1 opmerking:

  1. ik zat alweer op weekend... dus terug in de plaats gelopen...
    ik probeer er in de komende weken terug meer bij te zijn

    michael

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.