zondag 1 april 2012

Zon 01/04/2012 : naar het dorp van de ronde!

Op deze 1e april en vooral : dag van DE ronde van vlaanderen vroor het zowaar deze morgen toen we allemaal wakker werden ; die koers en ook de temperatuur konden toch 9fietsers van mrnz - a bloc niet verhinderen om af te komen.

Andy, Dirk, Vincent, Michael, Maarten, Geert VDP, Jonas, Frik DL en zijn vader Luc reden vandaag mee.

Via een vrij directe weg, maar toch proberend de grote wegen te vermijden, reden we vandaag richting Torhout, dorp van de ronde dit jaar.



Onderweg pikten we nog Jonas op thv Wakken, en thv Pittem hadden Frik en Luc ons tegengereden.

Snelheden lagen vrij hoog dankzij het vlakkere traject, uiteindelijk zouden we 29 per uur halen.

In Torhout aangekomen, hadden we voor een ganse tijd geen gps meer nodig : we volgden van hieruit tot in Ingelmunster het traject van de ronde!

Aparte ervaring : geen enkele geparkeerde auto langs de weg, overal politiemannen te zien en vooral dan al een hoop volk dat de renners stond op te wachten, maar die ook regelmatig al eens onze blauwe armada mrnz - a bloc toejuichte!!

Met eerst een strook Torhout - Roeselare langs de grote weg (de fietsbaan viel heel goed mee) met de wind vooral in de rug ging het snel : 35 per uur grosso modo.
We bereikten dus snel Roeselare, waar ik nog nooit het centrum zo vlot doorheen fietste, terug aparte ervaring : precies of iedereen stond ons op te wachten (men mag al eens dromen zeker...)

Na Roeselare ging het via Rumbeke naar Izegem, waar we net voor het centrum 2 lekke banden hadden van Maarten ; hierdoor werden we wat opgehouden en toen we net terug op weg waren, werden we langs kant gezet door 2 gemotoriseerde politiemannen (de "zwaantjes") ; We beslisten aldus maar om het traject van de ronde te verlaten en reden aldus via het kanaal Roeselare - Ooigem en de Leie terug naar het startpunt.

Wat mij betreft voor herhaling vatbaar voor komend jaar, als het dorp van de ronde dan binnen bereik ligt en als we minstens een uur voor de renners overal kunnen doorpasseren.
Voor 1 dag op het jaar is dat wel eens leuk.

Volgende week een korte rit van 60km met enkele kasseistroken erin verwerkt, maar niets heel ergs hoor (let op : link staat op site maar ik zou er het lusje met de Doorn uit zwieren).
Dit moet toelaten om deze rit echt op het gemak te nemen, en toch nog de dag erna de benen toe te laten om onze hoofdrit van volgend weekend te kunnen doen richting Mont Saint Aubert.
Dit ook met in het achterhoofd rekening houdende met de mensen van onze groep die de dag ervoor de 100 of 150 gouverneur km's al in de benen zullen zitten hebben.

Dus : graag indien mogelijk deelname op zondag, met de afspraak dat we die rit kort houden en tussen de kasseistroken ECHT rustig fietsen, ideaal om te recupereren tussen gouverneur en mt saint aubert.

Hopelijk tot dan!
michael

1 opmerking:

  1. ondanks het vlakke parcours een pittige rit, de wind en het tempo zullen er voor iets tussen gezeten hebben. Zondag is het kermis in Landegem city, dus de kasseirit zal niet lukken. Maandag weer van de partij.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.