zondag 22 april 2012

Zon 22-04-2012 : Naar Evergem en met overzetboot van oever veranderen

Als je zag wat het weer zaterdagnamiddag in petto had, dan kon je bijna niet geloven dat er waarlijk zon van de partij was deze zondagmorgen.  Maar het was zo.

De temperaturen waren nog niet je dat, want de lange broek mag nog steeds niet vervangen worden door het korte exemplaar.  Veel wind was er ook weer vandaag.

Met zijn achten waren we: Dirk, Eric, Andy, Fred, Vincent, Steve, Jonas en ikzelf.  We lieten ons met de wind meevoeren vanaf de startplaats naar Deinze toe.



Aan de Kromme brug draaiden we linksweg om zo de binnenwegen op te zoeken die ons langs binnenwegen naar Nevele en Landegem zouden brengen.  We waren echter nog niet ver om de achterband van Vincent vond dat we te vlotjes reden.  Eric maakte de handen vuil ; gelukkig stond er ergens een plasje om de handen toch even te wassen.  Al vlug konden we onze trip verderzetten.

Via Nevele en Landegem geraakten we in Merendree.  Daar was het tijd voor een tweede bandenwisseloefening voor Eric : het voorwiel van broer Dirk had alle lucht losgelaten.  Geen water in de buurt dit keer om de handen te wassen of het zou in de kerk zijn geweest.  En daar stonden te veel fietsen voor geparkeerd wat ons deed vermoeden dat het niet direct opportuun was voor de handenwassing. ;)

Na Merendree werd grondgebied Lovendegem onder onze herstelde wielen geschoven en alles reed vrij vlot om eerlijk te zijn.  Voorbij Evergem in Doornzele was het weer de beurt aan Dirk.  Dit keer zijn achterwiel en weer maakte Eric de handen vuil.  Kort na die reparatie reden we de oprijlaan van overzetdienst Ter Donk op.

Voor we het wisten stonden we aan de andere oever en konden we de terugrit aanvangen.  Tja, voordeel uit de wind haalden we niet meer, integendeel zelfs.  We verlieten het havengebied en kwamen door Lochristi en Beervelde.  Even later passeerden we het centrum van Melle.  Daar overlegden we en besloten we de rit van daar te gaan inkorten.  We zouden de gps de kortste weg naar Deinze laten aanwijzen.  De lus langs Bottelare, Munte, Gavere en Nazareth lieten we voor wat ze was.  Met de 3 platte banden en de goed aanwezige wind zouden ervoor zorgen dat we veel te laat zouden thuis.

Vanaf Melle zijn we van het parcours afgeweken.  Efkes door het centrum van Gent gefietst - achterkant van Gent St Pieter = eigendom van Fredje ;) - en zo verder tegen de wind in naar huis.

We waren eigenlijk wel wat te laat, maar we hebben een zeer fijne rit gehad.  Mocht het weer écht goed zijn geweest, dan we deze rit nog mooier geweest, denk ik.

Tot volgende week hé, ... be there !

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat ik er niet bij was ... moest naar een verplichte herdenkingsmis om NEGEN uur 's morgens in het verre Boezinge met nadien boefen geblazen bij een toch wel heerlijk kaasbuffet... nuja, niet gereden dus en extra calorieën aan boord genomen...
    Zonder de pech en met minder wind was het traject doenlijk geweest binnen normaal tijdsbestek, maar inderdaad, pech is nooit uitgesloten.
    Handig inderdaad met al die gps'en aan boord in de groep dat je op gelijk welk moment kan intypen : naar... START

    Michael

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Twas de moeite :) Nen dikke merci aan de sleepboten die me de laatste 20km meegepakt hebben!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.