zondag 8 april 2012

Zon 8/4/2012 : (kass)eitjes op Pasen en Parijs Roubaix

Deze morgen niet zo bijster mooi weer, maar wel droog en hier en daar wat zonnestralen. Wel behoorlijk fris terug met een 4tal graden.

Ondanks het drukke fietsweekend (gisteren rit van gouverneur en morgen onze rit naar mont saint aubert) toch 4 enthousiastelingen aan de start in machelen om 8h30 : dirk en eric, david en ikzelf michael.

We vertrokken voor een bescheiden ritje op deze feestdag met als onderliggend thema om hier en daar wat kasseistrookjes op te zoeken.


Via de weg Machelen naar Olsene passeerden we op die manier al een eerste strook (die in Parijs Roubaix allicht nog geen halve ster zou krijgen, maar kom...).
Zoals terecht opgemerkt door David : deze strook werd door alle fietsers heel vlot genomen, ja zelfs met het grootste gemak : op het asfaltstrookje ernaast...

Dan via olsene en de houtstraat richting de Karreweg, om via de oude Kruishoutemseweg parallel met de E17 uit te komen op de Kruishoutemseweg, om zo de oude Nokerseweg te bereiken, een tweede kasseistrookske.

De brug over en wat verder linksaf de Herlegemstraat in, gekend van het oude Dwars door Vlaanderen : toch al wat echtere kasseistrook, terug langs de flank van de E17, maar nu langs de andere kant.

Constante aanwezige vandaag in de rit : de wind. Aan de vlaggen te zien geen wind, maar hij kwam precies vervelend van alle kanten.

Na de Herlegemstraat dan verder rijden richting Nokere, om daar Nokere berg op te rijden. Boven typisch links, om in de voet gekomen terug linksaf te gaan, via de Vijverdamstraat en langs het kasteel van Nokere te rijden.

Op die manier bereik je de grote weg Kruishoutem-Wortegem, die we dwarsten en wat verder in het terugkeren dan over de strook van de Wildendriesstraat trokken.

Daar ten einde ging het richting Wannegem-Lede, waar we de Huisepontweg deden. De langste en allicht zwaarste strook van de dag, misschien een tweetal sterrekes in Parijs Roubaix waard.

Zo bereikten we Huise, waar we de lus van de Doorn lieten voor wat ze was (vorige week al aangekondigd), en linksaf sloegen, stilaan richting Lozer, waar we het kasseistrookje (gekend van de parochianenkoers) omhoog vlamden.

Boven moest Eric nog efkes een loskomend kamwiel terug vastdraaien.

Dan wat binnenwegen en een ganse lus, om uiteindelijk Nazareth te bereiken, waar de laatste strook van de dag lag : de Kasteelstraat.

Hierna vrij direct terugweg naar huis.

Toch terug een aangenaam ritje, opwarmend voor de grotere rit van morgen!
Hopelijks morgen voldoende goed weer om veel deelnemers te zien opdagen morgenvroeg!! let op : om 8h start hé!!!!

michael

4 opmerkingen:

  1. ik kan jammer genoeg nie meerijden niettegenstaande ik wel uitkeek naar deze rit gezien dit voor mij onbekende weggen zijn. Ik moet op appel :))) bij schoonouders dus....
    Volgende week de nacht dus... k zal ulder missen :) fred.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie rit om los te rijden na de gouverneur en goed als opwarmer voor de rit op 2de paasdag,de afwezigen hadden weer eens ongelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. eigenlijk nog keer wijs over kasseien vlammen :-) Kging eerst niet aanzetten maar was toch blij er bij geweest te zijn! En erna richting strook 21 in Famars om te eindigen op de piste van Roubaix :-) Leuke paasdag had!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.