maandag 9 april 2012

Ma 9/4/2012 : naar mont saint aubert

Fors ongunstige weersvoorspellingen staken vandaag wat stokken in de wielen... Prachtige rit die we echter maar met 5 fietsers afwerkten : eric, dirk, maarten, vincent en ikzelf michael.

Het was inderdaad een grote gok deze morgen wat de wolken nu juist gingen geven, maar uiteindelijk was dat : NIETS ! Enkel de laatste tien minuten van de rit begon het gespetter, zodat we eigenlijk in vrij aangenaam fietsweer deze rit konden afwerken.

Eerst via de Leie tot Sint Eloois Vijve, om dan via de heerweg, parallel met de Leie, naar Desselgem en Beveren Leie te rijden, om aldus ook Harelbeke te bereiken.



Via het station van Harelbeke dan naar het forestierstadion en zo op naar Stasegem en Zwevegem.

Vanaf Zwevegem de binnenweg nemen richting Sint Denijs. Dat stuk begon al aardig op en af te lopen. Maar niet het profiel was vandaag de scherprechter : dat was de wind ! die zat onaangenaam fel te blazen uit west en zuidwestelijke richting. Mijn 4 medecompanen zullen het geweten hebben, zij verzorgden in de heenrit al het beukwerk, waarvoor mijn dank!

Vanaf Sint Denijs dan rechtdoor verder naar Helkijn, om daar de Scheldeboorden op te zoeken voor terug een lastige strook in open vlakte en dus beukend tegen de wind, tot helemaal in Kain, nabij Doornik.

Daar konden we eindelijk de verlossende richting kiezen huiswaarts, en dus ook windmee.

Eerst natuurlijk nog de stulp van vandaag over hé : de mont saint aubert. We beklommen hem via het binnenwegje, niet via de grote weg. Een veel aangenamere en uitdagendere klim, met op het einde een venijnige bocht van tegen de 20%, met daarna nog een uitloper van enkele honderden meter die er ook mag zijn. En vooraf is er dan al eerst het 'lopend' stuk geweest, met een heel korte afzink (hoewel...).

Na Mont Saint Aubert ging het met de wind in de rug heel vlot richting Molenbaix en via Pottes naar Orroir.

Ik wilde toch ook mijn goede bedoeling tonen en reed dan vanaf ietske voor Orroir tot uiteindelijk net voorbij Anzegem (via Kluisbergen, Berchem, Kaster) op kop.

In Anzegem gekende terugweg via Wortegem en dan de weg op naar Kruishoutem.

Iedereen tevreden van de rit voelde ik aan, en tegelijk ook wat moe, wat iedereen had er een 'zwaar' fietsweekend opzitten met voor dirk en eric zelfs een triptique zowaar met bijna 300km op 3 dagen.

Goed herstellen nu en volgende week zijn we er terug, met meer van dat !!

Michael

4 opmerkingen:

  1. wou er graag bijzijn, maar snot, keelpijn en mottig gevoel deze morgen (nu nog) beslisten er anders over!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was bijna speciaal voor deze afgekomen, maar bijna is niet goed genoeg hé. Met een beetje beter weer had ik het gedaan, zeker weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. t was pertan geestig zulle,zeker tegen wind :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Stond er wind? Het zal daarmee geweest zijn dat ik zo goed ging van Deinze naar huis :)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.