vrijdag 30 maart 2012

Don 29-03-2012 : onze ronde van vlaanderen...

8h30 op de parking van de sporthal van Kruishoutem, dat was het afspraakpunt voor onze lang aangekondigde ronde van vlaanderen rit.

en ik moet zeggen : stipte deelnemers hoor. ikzelf kwam er tegen 8h20 aan en zo goed als iedereen was er of kwam net toe.

met een prachtig zonneke, toen nog weinig wind en een vrij aangename temperatuur (doch toch frissere dan de dagen ervoor) stonden we er vertrekkensklaar ;  9 deelnemers : Eddy, Andy, Michael, Tom en diens werkcollega Rik, Maarten, Philippe, Fred en ook Wouter die ons vervoegde thv de Taaienberg.




We vertrokken rustig en zaten dus direct langs het traject van de profs van komende zondag.

Nog een 4tal kilometer asfaltwegen, rustig opwarmend, maar dan was het al zover : de kasseien van Wannegem Lede over en wat verder rechtsweg naar beneden en de Doorn over.

Via de industriezone van Oudenaarde bereikten we het centrum van de Ronde. En iedereen zal het geweten hebben : overal waar je kijkt langsheen het parcours van de RVV zie je ze: spandoeken met Oudenaarde LOVES the ronde. Schoon en hartverwarmend, wat uitdagend naar de inwoners van Geraardsbergen en omstreken zou men kunnen zeggen... Soit, hieromtrent zal nog wel een bos aan bomen op papier geplaatst worden...

Vanaf Oudenaarde ging het dan rechtstreeks naar de TAAIENBERG. Iedereen zocht nog wat naar zijn tempo maar gebruikte zijn eigen tempo.

Vanaf de top van de Taaienberg de duik naar beneden en algauw stonden we aan de voet van de EIKENBERG.
Beneden nog een klapke met een 'oud coureur' die daar aan de voet woont, over vanalles en nog wat (wat teveel durvitannekes en captagonnekes genomen in zijne tijd denk ik)en dan de stenen omhoog.

Boven op de Eikenberg rechtsaf, vlug wat eten en drinken en dan de stenen van Holweg over en direct aansluitend de kasseitjes van Mater.

Zo uiteindelijk terug naar de N8, kort stukje erop en direct terug linksaf, lang afdalend om zo aan de voet te komen van de MOLENBERG.

Achter de Molenberg terug enkele kilometers tijd om te bekomen, maar algauw duikt dan de Paddestraat op : en in de richting dat ze omhoog loopt! Zeker niet te onderschatten, temeer dat direct daarna nog een venijnige uitloper op betonweg steekt.

Hierna dan terug efkes bekomen op de Zottegemsesteenweg, hoewel deze ook ambetant omhoog loopt in het begin, en dan rechtsaf om het duo REKELBERG en BERENDRIES te verorberen.

Hier hadden we een dikke 60km in de benen zitten, met toch al heel wat schoons erin.

Maar voor de profs moet het dan zeker nog allemaal beginnen!

Je krijgt nog wat 'rustige' wegen om via een lus in Brakel dan de VALKENBERG te beginnen. Zoals het een regel werd en is bij MRNZ-abloc werd er boven rustig gewacht op iedereen.

In groep konden we dan het lange intermezzo aanvatten op de N8 : 20km lang langs deze grote weg ; koers moet altijd gereden worden natuurlijk maar deze lange 'autostrade' tussen de twee hellingen'gebieden' zal zondag toch een belemmering zijn op 'koersen' voor deze lange strook. Enkel de typische lange vroege vlucht zal hiervan baat hebben.

Halfweg die 20km passeren we terug Oudenaarde, waar we halt hielden en in een prachtige ondertussen toch warmte gevende zon op een bakkersterras een drankske met een rijsstaartje verorberden. Een 20tal minuutjes stille rust, al eens overpeinzend en delend wat we al allemaal meegemaakt hadden, en overlopend wat nog op het menu stond...

En geloof mij dat was nogal een gangenmenu dat nog moest komen.

Voldaan en met volle maag vervolgden we het traject naar de 'lussen'. We namen wel de spoorwegbedding en niet de grote N8, om betere wegen te hebben.

Ondertussen voelden we het wel aan onze kleine tenen : de wind begon meer en meer aan te trekken en zou in de terugweg naar Kruishoutem ferm in het nadeel blazen...

Net voor Berchem draaiden we aldus af, de OUDE KWAREMONT op... en in het dorp natuurlijk - geflankeerd door een nieuw dorp met allemaal witte tenten??? - doortrekkend de kasseien door tot helemaal het einde.

Dan een stukje Nieuwe Kwaremont en direct aansluitend de PATERBERG.
Hierboven terug een wachtmoment om te hergroeperen.

Iedereen geraakte zonder problemen al deze hellingen omhoog. Ik heb het al vermeld in vorige verslagen : de conditie van de mannen bij mrnz-abloc is sterk dit seizoen!

Dan vervolgend via Zulzeke richting de KOPPENBERG. Hij lag kurkdroog en aldus ietske doenlijker, maar het blijft toch een kloot van een berg hé...
Ook hier raakte terug iedereen zonder voet aan grond te moeten zetten op de top.

Daar kregen we het bericht dat Gilbert op komst was, en inderdaad, tijdens onze afzink hoorden we plots auto's en motards met fotografen erop : de Belgische Kampioen was op komst.

De grote baan rechtsop draaiend - een rustig stukske weg, die ok, wat lichtjes omhoog loopt waar ze dan van de stilte gebruik maken om een bevoorrading te plannen ahum - overstak hij ons dan ook en zo volgden we enkele honderden meters in het spoor van wie weet wel de verrassing van komende zondag... Er zijn zelfs foto's van...

(zie ook andere foto's op de fotopagina)

Dan kwamen we stilaan naar het einde van ons traject : we moesten wel nog de Steenbeekdries over : valt wel mee als je die in een gewone rit eens steekt, maar na een 120km op dit parcours begint dit toch wel in de benen te kruipen.

Dan de stationsberg naar beneden (ook handspieren kunnen dus op den duur pijn beginnen doen en verkrampend beginnen aanvoelen...) en aldus op weg naar Ronse, waar onze laatste helling met naam lag : de KRUISBERG, met aansluitend HOTONDBERG.

Ook deze laatste verteerde iedereen nog. Nog een laatste hergroepering op thv de Hotondmolen en terug verder : het laatste lastige stuk windop terug naar Kruishoutem, eerst afdaling Nieuwe Kwaremont en dan het geijkte traject via Berchem -Kaster - Anzegem - Wortegem en dan het laatste venijnige stuk naar Kruishoutem.

Bij aankomst wachtte ons allen een heerlijke warme douche in de sporthal van Kruishoutem en nadien kaartten we nog een tweetal uur na in de cafetaria.

Slotsom, dank aan iedereen om mee te rijden, het was een geslaagde dag!
Afspraak voor allen die kunnen en willen volgende jaar, de donderdag voor de ronde voor meer van dat !!!

michael

6 opmerkingen:

  1. Wie weet ben ik er bij volgend jaar??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is zeker een sterke aanrader! dus indien mogelijk met werk en thuisregeling : doen!

      Verwijderen
  2. 't was een leuke rit. Nog eens bedankt om te wachten ;-).
    Heb vanaf kluisbergen dan nog eens lus 3 gedaan, de klim naar de Hotond zag ik niet meer zitten..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sjieke rit, lijkt me leuker dan in de drukte van de wielertoeristen te rijden op zaterdag.
    Mooi gedaan!

    scallie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. goed geamuseerd, vrees er wel voor dat ik volgend jaar niet opnieuw zal kunnen schuiven met mijn verlof...

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.