zondag 15 april 2012

Zon 15/04/2012 : naar Wervicq Sud

Deze morgen toen iedereen vertrekkensklaar stond thuis, toch wat gedruppel. Er was beter weer voorspeld voor de loop van de voormiddag, maar misschien dat die lichte regen rond 8h een aantal potentiële rijders voor vandaag hebben afgeschrikt.

We stonden er uiteindelijk met 5 mrnz flandriens : maarten, vincent, andy, eddy en michael.

De richting van de rit was de eerste helft westwaarts, normaliter bijna gegarandeerd windop, maar vandaag noord tot noordoostenwind, dus serieus in de rug!
En dan voelden we meteen : het tempo werd ingezet met snelheden van een stuk in de 30per uur.



Een stuk langs de Leie tot in Zulte, dan eens een stukje Gentse Baan tot de Roterijstraat in Waregem, om aldus via binnenwegen (onder andere de voetgangersbrug over thv de ring van Waregem aan volvo cars) geleidelijk aan via Desselgem en Beveren Leie dan Harelbeke te bereiken.

Daar dan eens langs de ongewone (linker) kant van de Leie verder rijden tot in Kortrijk, om daar dan terug de Leie op te zoeken langs de gebruikelijke rechter kant.

We volgden die Leie dan verder tot en met Menen. Ondertussen waren we tussen Bissegem en Wevelgem nog een 6e mrnz rijder tegengekomen : lieven (vader van michael). Toevallig hoor, ik moest hem eigenlijk verwittigd hebben, maar wat belangrijkst : we waren een man sterker.

Ondertussen draaide net voor Menen Andy zijn fiets, gezien hij eetverplichtingen had op de middag en dus zeker vroeg genoeg thuis moest geraken.

In Menen dan via binnenwegen verder tot in Wervik, waar we de brug over de Leie overstaken, om aldus FRANKRIJK binnen te rijden. Maarten riep al direct 'du vin, du pain et du boursin'... We voelden ons toch direct wat 'op reis'.

In Wervicq Sud ligt een kort, maar toch pittig klimmetje. Vincent toonde zich de berggeit van ons groepke. Gezwind trok hij zich naar boven, Maarten miskeek zich op de helling want dacht dat ze langer was en hield zich (te) lang in.

Beneden de helling kwamen we aan een typisch Frans groot rondepunt, waar we linksaf moesten : oostwaarts en aldus : WINDOP !

Tegen de wind in draaiden we goed rond. Via de grote maar toch aangename Franse wegen terug richting Menen ging dat behoorlijk goed.

Dan door de 'barakken' in Menen, om aldus Rekkem te bereiken.

Van Rekken dan rechtdoor om zo via Lauwe naar Marke te raken.

Daar kozen we het fietserweggetje naast de spoorweg, om op die manier heel vlot en fietsvriendelijk gans Kortrijk te kunnen doorsteken.

Zo bereikten we Stasegem, waar we terug van de fietsersbrug over het kanaal Kortrijk-Bossuit gebruik maakten om de overkant van het water te bereiken.

Van Stasegem dan langs de boorden van de Gavers verder richting Belgiek, Deerlijk.
Ter hoogte van de Gavers draaide Lieven terug naar zijn thuisbasis, Wevelgem. Zijn terugrit was dan windmee.

Van daar naar Waregem en dan via gekende wegen (karreweg en houtstraat) naar Zulte en Machelen.

Een héél pittige rit, niet door het parcours, maar wel door de venijnige wind, die we in de tweede helft windop hadden.


Volgende week terug uitdagende rit op het programme : we trekken richting Evergem, waar we ons efkes laten voeren door een overzetboot... zeker meerijden!!


Michael

1 opmerking:

  1. Had net iets teveel last van de rug.Dan maar in de namiddag(klein) toerke alleen gereden.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.