zondag 3 mei 2009

Zon 03-05-2009: Machelen - Ronse - Machelen

…ipv Tilff – Bastogne – Tilff. De voorbereiding op deze klassieker is gestart. We gingen wat gaan klimmen, liefst lange hellingen, niet te steil maar toch klimmen. Waar kan je deze langen hellingen doen, de kanten van Ronse.

Zondagmorgen om 8u30 was de afspraakplaats eens onder de brug omdat het wat aan het regenen was. Ikzelf was er al met Dirk aan het wachten toen Eddy en Sven ook kwamen afgereden. Nadat we klokken al gehoord hadden kwamen ook Andy en Jeroen aangereden.
Al vlug waren we het eens…voorbereiding voor Tilff.

Dus vertrokken we richting eerste helling van de dag: Col de la point Vue. We kwamen zo goed als samen boven. Gelukkig was het gestopt met regenen, want ik stond op het punt naar huis te rijden. We reden verder naar Oudenaarde over bekende wegen, berg op, berg af. Eens in Oudenaarde aangekomen reden we niet richting centrum maar de N60 op richting Ronse. Dat het tot in Ronse bergop zou zijn kon ons niet deren. Al pratend reden we naar boven, samen zoals het moet…samen uit, samen thuis. Er kon zelf een grap af, iets met een slang en nog 5minuten te leven…meer kon ik niet horen.

Eens in Ronse gingen we verder richting Ellezelles via de “Zoossee dellezelle”. Dit is wel een klim van een 2-3tal km, ideaal voor te trainen. Boven gekomen was het even wachten op Eddy, maar Eddy kwam niet. Al vlug dachten we dat Eddy op reis was, zou Eddy de camping “Au grasquand” bezocht hebben. Niets was minder waar, Eddy stond zijn voorband te vervangen die leeggelopen was. Nadat dit euvel was opgelost reden we verder Henegouwen in.

Het centrum van Ellezelles door kwamen we een lange helling tegen die overwonnen moest worden. Weer werd deze in groep genomen. Even later sloegen we linksaf richting La Houppe. In de afdaling er naar toe kwamen we aan de voet van Hurdumont. Een helling die we leren kennen hebben enkele jaren geleden in de Davitamon Classic. We reden deze naar boven, ikzelf heb mijn benen laten ontploffen. Toch kon ik het gat dat ik aan de voet had om Andy en Sven een stuk verkleinen. Eigenlijk was dit geen helling om te doen in voorbereiding om Tilff, maar ja,…je bent jong en je wilt wat…of was het nu je jongt en je wilt wat?


Enfin, de volgende helling was die van La Houppe die ik samen met Eddy heb bedwongen. De rest kwam ons al terug tegemoet. We reden verder richting Schorisse, door het vernieuwde centrum naar Berg te Stene die we rechts lieten liggen. We reden verder voorbij de Varent, voorbij de Kokkerelle, voorbij de Eikenberg, voorbij de Ladeuze, allemaal hellingen die we van buiten kennen en te kort zijn als voorbereiding voor Tilff.

Via het centrum van Oudenaarde kwamen we aan de Schelde dijk uit. Brommer Andy had super zonder lood getankt en meteen ging het tempo de hoogte in, toch moest er nog eventjes gestopt worden voor een korte plaspauze. Gelukkig leven er geen slangen. Het tempo lag eerst rond 32-33 maar eens in Eine op het jaagpad gekomen was dit al 35 en meer. Op het einde ging tempo boven de 40 tot aan de brug in Zingem waar we afsloegen om de weg naar huis aan te vatten.


Het tempo slokte een beetje, dit was echter geen ramp want iedereen was voldaan en blij met de goede training. Iedereen had nog wat, ook al was het maar beetje, over. Via het station van Zingem naar de N60, om zo in Ouwegem naar Lozer te rijden. De verleiding was groot, maar toch werd er niet gestopt aan de Zandvlooi. Even later zouden de wegen van ons groepje splitsen. Elk ging zijn weg naar huis.

Als voorbereiding op Tilff was dit een ideaal ritje. Lange hellingen, lage hartslag, hoge trapfrequentie, een leuke bende…meer moet je niet hebben.

David

Ps: de grap zal Dirk nog wel eens vertellen, of lees de Humo!

5 opmerkingen:

  1. Merci mannen, 't was wijs...
    A ja, 't is trouwens " je bent wild en je jongt wat... "

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was vré plezant zondag!
    En ja, de ideale voorbereiding! Zo mag het ook wel meer zijn, het is eens wat anders dan die korte steile hellingen.
    Tot de volgende hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Awel, 'k moe zeggen da'k mij ook goed gehad heb, ondanks de platte band (dju, die fietspaden hé).
    Het was inderdaad een mooie tocht. Met mijn 73km van de dag ervoor in de benen heb ik mij de côte du Hurdumont wijselijk bespaard ;). Maar de streek waarin we reden was fantastisch hé. Denk daar eens een beetje zonniger weer bij, en je waant je in paradise, niet ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vree schone rit, maar blij dat ik thuis was .tZat in de benen . Blijkbaar nog wa werk aan de winkel!Nu nog ne keer de mop van de slang .
    Twee gasten lopen door de jungle tot er plots een slang tevoorschijn schiet,en bliksemsnel in het kruis van één van de mannen bijt. De andere belt onmiddelijk de dokter. " Dokter,er heeft een slang in de lul van mijn maat gebeten!" De dokter vraagt de slang te beschrijven."Een groene met gele vlekken!" Zéér giftig zegt dokter! Onmiddellijk gif uit de wonde zuigen!! Euhh ..... is er echt geen andere manier?? "Nee! Als je het niet direct doet is hij binnen 5 minuten dood!!" De man haakt in,en zijn maat vraagt kreunend: "En??Watzei de dokter?"
    "Dat ge nog 5minuten te leven hebt!!!!" Gr Dirk ...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie rit was het blijkbaar. Jammer dat ik er niet bij kon zijn.
    Zondag ben ik er terug bij. Wist je dat de zwarte Mamba de gevaarlijkste SLANG is?

    groeten

    Dieter

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.