zondag 24 mei 2009

Zon 24-05-2009: de Jean-Marie Pfaff Classic

Al sinds enkele weken op onze kalender: de Jean-Marie Pfaff Classic. Toch raar te merken dat de organisatie de inschrijvingen reeds afsloot op 8:45 uur. Om die reden hebben wij verzamelen geblazen om 8 uur al aan Grammenebrug te Machelen.

Weer met een mooi groepke konden we starten. We startten met zijn zessen: Jeroen, Andy, Dirk, Pascal, Geert en Eddy. We reden langs de Leie richting Zulte en zo kwamen we al snel onze David tegen. Die was iets later wegens te trage bediening bij de bakker in Zulte. Tja, die bakkers hé. Niet meer gelijk vroeger hé.

In Zulte draaiden we van de Leie weg, om zo verder naar Waregem te rijden. Tegen 8:30 waren we aan het SV Zulte-Waregem stadion. Daar konden we ons redelijk snel inschrijven en binnen de tien à vijftien minuten waren we vertrokken voor onze Jean-Marie Pfaff Classic.

Het eerste deel van de rit was hoofdzakelijk vlak. Een aantal rijders mee in ons zog, die naarmate we het eerste deel van de tocht vorderden steeds langer aan de "rekker" hingen. Op den duur brak die hun rekker en vervolgden we ons parcours in het gezelschap van één renner in één van de vorige Lotto-Davitamon pakjes. Die reed een beetje boven mijn tempo, maar hij koerste bij de WAOD en dat op zich, verklaarde al veel.

Klik voor een groter en meer interactieve weergave

Halfweg de 80 km kwamen we in een industrieterrein aan een bevoorrading toe. Daar hadden we sportdrank, banaan, een koekje... en zelfs de mogelijkheid om op deze warme morgen de drinkfles bij te vullen met water. Top, en ook daar een vriendelijk onthaal van de vele medewerkers van JM Pfaff classic.

Het tweede deel was pittiger. Er zaten vooral in de streek rond Aalbeke, Marke en Bellegem een aantal pittige hellingetjes in die best wel de benen goed prikkelden. Een platte band bij Andy en nog wat klimmetjes verder bracht de tocht ons doorheen een streek die heel mooi was om te doorkruisen. Echt waar !

Tegen we in Waregem terug aan het stadion waren, hebben we een aantal groepen die ons bij de platte band voorbijstaken, al weer ingehaald. Op het laatste toe waren er enkele uitvalletjes van onder andere David, meteen bijgesprongen door Jeroen. En zo was het jonge geweld ook zo stilletjes aan zijn adreanline aan het verliezen ... Tot een jonge freule op haar brommerke ons mannen voorbij reed. Iets te laat reageerden ze en weg was ze met haar gemotoriseerde fiets. Geluk hadden ze toen de jongedame bij het volgende verkeerslicht moest wachten. Toen het net op groen ging springen, ging ik nog even voor haar fietsen zodat ze niet onmiddellijk snelheid kon maken en onze jonge gasten zich al wel op gang konden trekken. En ja hoor, mee waren ze ... tot ze even verder links weg draaide. Gelijk hoe, op die manier werd de laatste kilometer gevuld van onze zeer geslaagde Jean-Marie Pfaff Classic.

In Waregem deden we ons tegoed aan een paar Leffe-kes en de absolute kers op de taart kwam er door ... el sympatico zelf die zonder enig probleem met ons op de foto ging.

Andy, Pascal, Dirk, Jean-Marie, David en Jeroen

Eddy en Jean-Marie reiken mekaar de hand; verder nog Pascal, Dirk, David en Jeroen op de foto.

Merci, Jean-Marie !

Nog enkele foto's van onderweg, dankzij onze gelegenheidsfotograaf:


Het was een fijne Classic
Thanks, guys. Tot de volgende.

4 opmerkingen:

  1. Vadre...get da goe geschreven!

    Schoon ritje...om nog keer te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joat joat, schoon verslag. Mag gezegd worden! :-)
    Schoon ritje in zalig weerke. Hopelijk zondag opnieuw!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ja ja ! We staan er schoon op mee de Jean . Jammer dat da schoon blondje er nie bijstond é Jeroen?
    Gr Dirk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hehe... die mocht er ook wel bij gestaan hebben ja! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.