zondag 19 augustus 2007

Zo 19-08-2007: Deinze, Kortrijk en terug ...

Dat was nu al eens lang geleden. Naar Kortrijk en terug langs de Leie.

We waren opnieuw slechts met twee: Andy en ik.
Mede door het feit dat we slechts met twee waren en het feit dat er toch relatief veel wind was en deze goed zat - min of meer tcoh - als we van Kortrijk zouden gaan terugkeren, besloten we de oevers van de Leie te volgen tot in Kortrijk. Op de kaart ziet dat er als een streep uit.



Na onze samenkomst aan Grammenebrug te Machelen, het was 9:00 uur, begonnen we onze tocht. Eerst nog aan een rustig tempo naast mekaar zodat we nog eerst kort wat nieuwtjes van de week konden uitwisselen. Daarna na mekaar aan een strakker tempo.

Ons tempo mocht er weer wezen, zeker met die wind. Ik waande me achter een derny, zo rap ging het. Even voor Ooigem haalden we een collega-fietser in, die bij ons aanpikte. De man was in een groene uitrusting van de CM. Hij ging goed mee, maar even voor Harelbeke zagen we dat hij niet meer mee was.
Wij met ons twee verder naar Kortrijk. Op ongeveer 45 minuten stonden we er. Goed gebold, zeker met die tegenwind. Andy geraakt - voor zover dat nog nodig moest zijn - in forme. De parochianenkoers in Machelen zal aan hem een uitstekende deelnemer hebben; daar ben ik zeker van.

In Kortrijk hebben we een kort bezoekje gebracht en daarna de terugrit aangevat. De wind zou ons hier wel serieus bij helpen. Toch blies deze tussen Desselgem en St Eloois Vijve meer op zij dan in de rug, maar toch het rijden verliep toch gemakkelijker dan in de heenrit. En mede om die reden hadden we gekozen om naar Kortrijk te bollen.

Regelmatig haalden we al een collega-fietser in, geen enkele voelde zich geroepen om mee te gaan.

Wat opviel is dat er relatief weinig fietsers op weg waren, vond ik. Hadden ze zich nu allemaal weer laten ringeloren door de weermannen en -vrouwen, die er uiteindelijk weer grandioos naast zaten. Ze hadden immers van 's nachts al regen voorspeld. Niets van dat alles; alleen wat wind, veel bewolking en zelfs af en toe een shot zonnestralen was ons deel.

Enfin, alweer een goede, dit keer snelle, rit. Het heeft benen, spieren, longen, lijf en leden en het hoofd weer enorm veel deugd gedaan.

Tot de volgende. Hopelijk zijn we dan weer met meer.

1 opmerking:

  1. Schoon rit om eens te vlammen.Ook nog een schoon stuk kortrijk menen,zeker eens proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.