vrijdag 24 augustus 2007

Vrij 24 08 2007: een rondje waterlopen rond deinze ...

Na zo ongeveer in herfstweer te hebben geleefd deze week - reden waarom de rit van woensdag naar deze vrijdag werd verplaatst - hebben we vandaag zowaar weer een hittegolf gehad.
Alleen in de namiddag en avond werd het steeds meer bewolkt.
Het kan niet gemakkellijk zijn, weerman of -vrouw zijn.

Enfin, soit, bref, ... het was vandaag mooi weer met mooie temperaturen. En de rit van woensdag was inderdaad naar deze vrijdag verzet. 18u30 was het en de hemel was bedekt mete wolken. Windstilte deed ons twijfelen welke richting we zouden nemen. We hebben nog gekeken naar een vlag om zo te weten te komen hoe de wind zat. Dan maar richting Gent langs het schipdonkkanaal gereden.

Dat bleek de goede keuze te zijn. Voorbij Nevele stak de wind op en hij zat effectief links voor in het nadeel. En hoe meer we Lovendegem naderden, hoe sterker de wind blies. Het zat snor, die windrichting: normaal zouden we dan al veel pech moeten hebben om de wind nog tegen te hebben in het naar huis rijden.

We waren weer maar met twee. Het wordt tijd dat er een paar ruggen genezen raken, dat er een zijn werk in zijn nieuwe woning kan afronden en dat er een zijn fiets terug vindt. Maar niet getreurd, Andy en ik waren op weg om een rondje te rijden langs de waterlopen. Een rondje waterlopen rond Deinze dus.

Vertrekken in Deinze en langs het schipdonkkanaal richting Gent, om in Vinderhoute, Mariakerke de ringvaart te volgen tot Zwijnaarde. In Zwijnaarde zoeken we dan de Schelde om dit tot in Gavere te volgen en dan het zaakje toe te rijden naar Deinze. Toegegeven, het is niet helemaal langs het water, maar toch grotendeels. Op de kaart ziet dat er zo uit.




Bij het rijden was het zo dat je aan onze Andy al stilaan begint te zien dat hij aan het trainen voor de parochianenkoers. Hij is zo al straf maar zijn turbo-tje is nu nog beter afgesteld.
Tegen wind was ik weer achter een derny aan het rijden. Man, man, man, ...

Het was weer niet echt gereden zoals de naam merijenniezere zou laten vermoeden, in tegendeel. Toen we langs de ringvaart zaten, zagen we dat het boven Deinze (vermoedelijk) zeer grijs was. We reden natuurlijk verder.

Langs de Schelde reden we eerst een beetje meer op 't gemak, maar even later dreven we het tempo weer op. Als snel hadden we iemand ingehaald, die zich in ons wiel zette en goed mee reed. Nog een beetje verder nog twee fietsers, die ook meegingen. Maar niemand van onze nieuwe metgezellen nam eens de kop over. Andy en ik namen afwisselend de kop en dat ging goed ... tot wanneer er twee vrachtwagens de weg versperden en we zelfs van de fiets moesten om onze weg te kunnen verderzetten. Nadien bleef er maar één fietser bij ons. Hij zei ons nog dat we goed doortrokken. Maar hij volgde ook goed hoor. Hij was van Gavere. Daar splitsten onze wegen trouwens.

Wij verder door naar Deinze. Hoe dichter we bij Deinze kwamen, hoe duidelijker het werd dat het in Deinze heel hard moest hebben geregend. Nat werden we aan ons poepje door het opspattend water op het wegdek.
Dus de fiets moest schoongemaakt worden bij thuiskomst. Geen probleem. Het was weer super.

Tot zondag hé. Jeroen, Geert, ... komen jullie ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.