woensdag 12 maart 2014

Zon 9 maart : net niet Mont Saint Aubert

Zoals het de laatste dagen van de voorbije week was geweest, zo was het deze morgen terug : zonnig, relatief weinig wind, aangename temperaturen… kortom : alles in petto om ideaal in te kunnen fietsen.

Deze morgen stonden 6 man klaar in Machelen aan de start : Eddy, Dirk, David, Wim, Vincent en Tom VL. Ikzelf Michael reed de groep tegemoet in de eerste kilometers langsheen het jaagpad tussen Machelen en Zulte.
In Zulte dan via de Oeselgemstraat en de statiestraat de directe weg richting Waregem.

Waregem doorkruisen pal door het centrum met een minimum aan hinder van het verkeer… wel dat is zoals wij het zondag het gereden hebben.

Zo kom je aan de expressbaan uit, die we dwarstten en dan de geasfalteerde spoorwegbedding opreden om via de industriezone van Waregem richting Ingooigem te trekken. Twee fietsers vergezelden ons van daar voorts, geen leden, maar ze reden prima mee en deden af en toe een stukje van het kopwerk. Merci mannen!

Vanuit Ingooigem ging het dan (constant tegen de wind in, en ik moet zeggen : de kopmannen deden uitstekend werk : het tempo mooi constant en ook constant deftig tussen 28 en 30 per uur!) via binnenwegen en de rand van Otegem naar Avelgem.

Daar richting de Schelde, het jaagpad op.

In Bossuit efkes de brug over en verder langs het jaagpad.

In Helkijn dan de brug over, om van kant van Schelde te wisselen en zo nog een stuk langsheen het jaagpad verder.

Op grondgebied Pecq draaiden we dan linksweg, weg van de Schelde : daar ligt de rue du vieux comté : een aanrader van een baantje om eigenlijk de hoogte van Mont Saint Aubert te overwinnen, maar niet op de geijkte wegen van de klim.

In verspreide orde kwamen we boven.

Kort efkes wat mondvoorraad binnenslaan en dan weg met de geit, maar nu windmee… direct hogere snelheden : het zou een constante zijn in het terugkeren : zonder al te veel trappen snelheden dik in de 30 km/h. Wat uiteindelijk toch een algemeen ritgemiddelde van over de 29 km/h opleverde, voor begin maart en over dit parcours sterk gereden van merijenNIEzere… Langs de Schelde hadden we overigen kort efkes twee mannen in ons kielzog die vanuit onze streek moeten afkomstig geweest zijn want die zeiden letterlijk tegen elkaar : (ja ik hoorde dat want ik bengelde zoals vaak in mijn mindere periode achteraan te schuilen voor de wind) “amai ziet dat op hun truitjes : merijenniezere … maar ze rijden zij wel zere zunne”.

Molenbaix passeerden we ondertussen op weg naar Celles. Daar de pijlrechte lange weg richting Escanaffles, om dan de boorden van de Kluisberg te nemen, op weg geleidelijk aan naar Bergen, dit alles in vliegende windmee-vaart.

Vanuit Bergen dan de klassieke terugtocht, hoewel… thv de spoorweg in Anzegem namen we de weg bergop richting Gijzelbrechtegem : de Holstraat.

En zo voort vanuit Wortegem Petegem richting Kruishoutem en zo naar huis terug.

Leuke rit ! ik teken voor nog van dat !!

Komend weekend rijden we eens terug een voor de meeste leden minder gekende streek uit : het westen ! Passendaele here comes MeRijenNieZere !!



Michael

2 opmerkingen:

  1. Leuk ritje, niet te veel draaien en keren, mooi parkoers! Graag nog meer van dat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zat een rondje in (mijn garmin maakt rondjes van 10km)van 35.4gem. Mooi parcours en voor de rest sluit ik mij aan bij David!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.