maandag 24 maart 2014

Zon 23 maart : op naar Westrozebeke en Staden

Wat meer bewolking en wisselvallig weer dit weekend, zoals het in België eigenlijk het doorsnee klimaat is. Deze morgen wel grote stukken met veel zon, maar een koud aanvoelende en ook harde wind erbij uit westelijke richting.

Al bij al geen enkel excuus te verzinnen om niet te vertrekken op de fiets voor een schoon merijennniezere ritje.

Veel leden echter actief op de Ename Classic, waardoor we met 4 vertrokken vanuit Machelen : Joeri V (proficiat nogmaals met de geboorte van het tweede kindje!) , Wim W, Eddy F en ikzelf Michael.

 

We vertrokken aldus met ons kwartet richting Dentergem. De tendens werd meteen gezet : hard beuken windop. Ikzelf had mij echter wel voorgenomen om gezien ook de afstand van de rit en gezien we toch maar met 4 waren, en waarbij Joeri nog maar enkele keren op de fiets gezeten had dit jaar, het tempo voldoende laag te houden. Ik mikte voor mezelf dat ik op kop niet boven mijn zone van intensieve duur ging. Daarbij ging ik ervanuit dat het voor de medekoptrekker en voor de twee in het wiel ook doenbaar bleef om opbouwend te fietsen.

 

Vanuit Dentergem dan de lange baan richting Meulebeke, die in één lijn eigenlijk wordt doorgetrokken richting Rumbeke. Net voorbije Meulebeke werden wij een quintet (is denk ik het juiste woord?) : Frik was ons tegemoet gereden van bij hem thuis in Roeselare.

 

Kruipend aan snelheden tussen 24 en 26 per uur ging het verder windop. In Roeselare zorgde de bebouwing rond ons voor een aangenaam schild tegen de wind. We dwarstten de N36 en reden een beetje verder Gitsberg omhoog, niet langs de kasseiweg, maar vanaf de andere kant van de grote weg, ook wel eens een leuk ‘klimmeke’ om doen.

 

Dan terug efkes pal windop in de richting van Hooglede en zo verder richting Staden.

Van hier voort begonnen we stilaan te draaien van richting en reden we een strook zijwind. Het ging toch al heel wat minder moeizaam hier.

 

In het buitenrijden van Staden reden we nog Stadenberg over, waar er wegenwerken aan de gang waren, maar die het fietsen gelukkig niet verhinderden.

 

Bovenop die knuist sloegen we linksaf, in een weg die onder de lokale toeristen gekend is als de ‘Keuneleute’. Een golvende weg op en af, maar met de nu bijna rugwind toch aangenaam rijden. Zo bereikten we Westrozebeke.

 

Een fietsautostrade dan (fietspad gescheiden van de weg, dubbel vak voor de fietsers) bracht ons dan naar Passendale, jawel al terug Passendale!

 

Daar definitief linksweg, windMEE ! een echte verademing. De spieren hadden al genoeg mogen pompen tegen de wind. Het tempo werd meteen een tand hoger geschakeld, maar we hielden het gezapig.

 

Via Oostnieuwkerke en Beitem ging het zo terug naar Rumbeke. Daar het kanaal over om zo richting Izegem te rijden. Hier keerde Frik terug naar zijn thuisbasis, dank voor het meerijden en doe dat nog maar de komende weken en maanden ! De conditie zit ook al tamelijk snor!!

 

Vanaf Izegem zochten we dan het jaagpad langs het kanaal op en zo reden we verder langs het water (uiteindelijk de Leie) terug tot onze startplaats.

 

Thuis met net geen 100km, gemiddeld net over de 27 per uur toch nog.

 

 

Komend weekend rijden we met de club de E3 prijs te Harelbeke voor wielertoeristen. We zetten het startuur op 8uur, ter plaatse aan de start.

 

 

Michael

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.