maandag 3 maart 2014

2 maart 2014: Omloop Het Nieuwsblad achterna


Op het programma vandaag: een 35-tal kilometer van de Omloop Het Nieuwsblad van de dag ervoor, een groot aantal kilometers kasseistroken. Echter ‘s morgens lag het glad en was kasseien rijden niet echt een goed idee. Zelf was ik op weg naar de startplaats al 2 maal bijna gevallen door gladde plekken op de weg. Vandaag niet veel volk aanwezig: Dirk, Vincent, Gunther en ikzelf, David.

Ik was op de koop toe mijn bidons vergeten, maar geen nood, de compagnie kwam me tegen rijden via Zulte. Wij hadden toch allemaal wel goesting om te klimmen dus reden we naar de kanten van Oudenaarde. In Olsene kregen we de eerste keer af te rekenen met een platte band voor Vincent, Gunther deed een sterke poging om te het record van snel een band te wisselen van Eric te verbeteren. Wij terug weg, maar even later op de brug over de autostrade was het terug prijs. Terug dezelfde band , terug een sterke tijd van Gunther J

Eens in de Oudenaarde gekomen was even overleg welke hellingen we zouden nemen. Gunther wou de Vlaamse Ardennendreef doen dus deden we die ook. Boven was het genieten van het uitzicht, zouden we meer moeten doen trouwens! David stelde voor om de Taaienberg te doen, tussen de wielertoeristen die hun omloop aan het rijden waren. Pech komt altijd met 3, ja hoor, Vincent zijn voorband stond voor de derde keer plat. Nu lekker in het zonnetje de band een extra inspectie gegeven, hier en daar wat kleine glasscherven uit gehaald en terug waren we weer weg, op zoek naar de Taaienberg.

Iedereen ging vlot de Taaienberg naar boven, het gootje lag er nog proper bij van de dag voordien. En als profs het gootje gebruiken dan wij ook, enkel Dirk reed volledig op de kasseien naar boven.
Boven gekomen nog even het parkoers gevolgd om dan richting de molen te rijden, een ambetant stuk bergop, met de wind op de kop. De volgende helling was de Varent, Dirk zijne favoriet.

Terug iedereen op zijn tempo naar boven, vlot kwamen we aan de kasseitjes op het einde. Even de N8 volgen richting Eikenberg maar niet om deze te beklimmen, de Wolvenberg stond op ons programma. Deze klim deden we ook niet alleen, ook de omloop liep langs hier. Boven deden we niet de kasseien van de Ruiterstraat of Holleweg maar reden we richting afdaling van de Kattenberg.

Het was nog te vroeg om naar huis te rijden, we deden dus nog een lus langs Nederzwalm – Hermelgem, om zo via Zingem en Ouwegem langs de Zandvlooi terug naar Machelen te rijden. De wind op kop maakte het lastig, gelukkig kon ik in het wiel blijven zitten. Bedankt hiervoor!

Tot volgende week zondag!

David

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.