zondag 18 maart 2012

Zon 18-03-2012 : Naar Geraardsbergen

Wat zou het geven morgen ?  Dat was wellicht de meest gestelde vraag gisterenavond.  Elke rechtgeaarde MeRijenNieZere - A bloc-er wist dat we naar Geraardsbergen zouden rijden dan dat we daarvoor al om 8 uur zouden vertrekken.  Alleen, op zaterdag was het een redelijk fijne dag, maar de regen zou komen opzetten en kon wel nattigheid over onze zondagstocht gieten.

Zou onze mooie tocht naar Geraardsbergen zo in het water vallen ? Er waren wel al een paar afhakers: de ene moest de toekomst van SK Deinze gaan verzekeren, een ander moest rond zijn eigen huis blijven wegens een nakende bevalling.  Maar nee, hoor.  Het weer viel best mee.  De regen was in de nacht en heel vroege morgen gevallen en wij hebben tijdens onze rit geen tien druppels zien en voelen vallen.



Toch hebben er zich redelijk wat laten afschrikken van ons programma van de dag. De dapperen waren : Maarten, Gunther, Vincent, David, Dirk, Erik en Eddy.  Uitzonderlijk om 8 uur al waren we vertrokken voor onze heuse uitdaging.

Via Machelse binnenwegen lieten we ons leiden langs de Col du point de vue in Kuirshoutem.  Van Kruishoutem ging het langs Ooike berg naar Oudenaarde.  In Oudenaarde gingen we Edelare berg omhoog.

Verder ging het zo goed als in rechte lijn naar Brakel, om daar de Ten Bossestraat omhoog te gaan.  Vanuit Brakel ging het verder naar de plaats waar onze challenge van de dag ligt, nl. Geraardsbergen.

Eens in Geraardsbergen doemt die innemende spoorwegbrug op.  Eens daarover, bolden we door het centrum van Geraardsbergen en even verderop draaien we links voor de kerk en om het pijltje "Muur" te gaan volgen.  Even later stonden we aan de voet van de Muur van Geraardsbergen.  Iedereen reed behoorlijk vlot deze impressionant helling omhoog.  Boven hielden we even pauze om iets te eten, iets te drinken ... een fotoke nemen (die zullen volgen).  Nadien doken we naar beneden en vervolgden we onze weg richting Bosberg.

Bij het beklimmen van de Bosberg hoorde ik een kompaan nog zeggen : "t is toch jammer dat dit niet meer in de Ronde zit".  En dat is inderdaad zo !  Zonder enige twijfel.

Daarna was het terugkeren geblazen. We reden dit jaar niet over dezelfde weg terug, maar maakten er een mooie lus van door terug te keren via oa Zottegem, Zwalm en Zingem.  Wie dacht dat deze terugweg een gezondheidswandelingetje zou gaan worden, wel die had het zéér fout hoor.  Tussen Geraardsbergen en Zottegem zaten hier en daar best wel lastige stukken tussen hoor.  Laat dit geheel dan nog gekruid zijn met een nijdig en snijdend windje.  Deze mix maakte het eigenlijk wel behoorlijk pittig.  Maar daarom niet minder mooi hoor, wel integendeel.

In de terugweg hadden we er nog niet genoeg van, want de Molenberg die op ons pad lag hebben we niet "rechts" laten liggen. Die moest er ook nog aan geloven, als ging dat na deze rit niet zo goed meer.

Maar wees verdorie maar gerust ... wij zessen hebben uitermate genoten.

Tot de volgende hé


Eddy

11 opmerkingen:

  1. ja echt een pareltje, met de nostalgie van de 'oude' ronde van vlaanderen erbij... ik was er echt graag bij geweest, maar diene kleine is er nu nog niet uitgekomen hé... ik moest dus wel in de buurt van zulte rondcirkelen met de fiets (uiteindelijk toch ook 65km gedaan).
    bij deze de vraag of ik de rit naar muur en bosberg deze zomer nog eens mag herprogrammeren zodat ik deze ook eens met jullie kan meemaken?

    michael

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze zomer wil ik ook gerust mijne wagon aankoppelen dan :)

      Verwijderen
  2. Zes hebben er genoten en we waren met zeven,wie heeft er dan niet genoten van zo ne schone rit ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. als je choco zit ziet de ene mens dubbel en de andere mens ziet maar half meer...
      bij onze voorzitter zal het het laatste geweest zijn zeker...??

      Verwijderen
    2. ja lap mijne naam komt daar nooit bij hé, ik moet altijd anoniem insturen, maar dit komt wel degelijk van michael

      Verwijderen
    3. Oeps. Merde. Ik kan precies al niet meer tellen. We waren echt wel met zeven om te genieten he. Sorry voor het foutje. 'k zal zeker in Zoerle-Parwijs in de namiddag een duveltje gedronken hebben ;)

      Verwijderen
  3. pittige rit, maar vooral genoten. Hoewel de laatste kilometers richting Landegem wind mee waren, waren ze toch niet nodig geweest...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Was een plezante rit.Ideale training die nog een beetje intenser werd door dat pittig windje tijdens de terugtocht.Denk dat er veel blij waren terug thuis te zijn . :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In Machelen nen fraingale gekregen...nie normaal. Nog aan 20 naar huis. 2 bidons om meer dan 100km is natuurlijk te weinig maja, we kwamen geen winkeltjes tegen die open waren. Toch schoon ritje, geklopt op de muur en bosberg door Dirk. Had op de muur iets weg van Boonen en Cancellara 2 jaar geleden :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.