zondag 11 maart 2012

Zon 11/03/2012 : naar Bellegem

Ik heb het niet nagekeken op een thermometer maar het aanvoelen was toch dat het behoorlijk 'warm' was deze morgen. Voeg daarbij een haar best doend zonnetje en een doenlijke noordoostelijke wind en je hebt de perfecte omstandigheden voor een zondagse fietstocht.

Aldus trokken we vanuit Machelen met 8 man op pad, die er wat verder 9 zouden worden en nog wat verder 11.
Hoewel, ik doe de waarheid geen eer aan : er was vandaag ook een vrouw mee op pad!
Fanny is haar naam en iedereen zal het erover eens zijn : ze doet dat prima!!
Daarnaast waren van de partij : Dirk, Eddy, John, Fred, Gunther, Philippe en Michael.



We vertrokken langs de Leie richting het westen en thv de sluis in Sint Eloois Vijve stond ons Jonas op te wachten, die al eens meereed in de openingsrit van het seizoen en nu - na de examens en na terug wat voorbereiding op de fiets - hopelijk vertrokken is om frequent mee te rijden.

In Sint Eloois Vijve verlieten we de Leie om via de parallelweg (Schoendalestraat - Heirweg) doorheen Desselgem en over de N36 trekkende, Harelbeke te bereiken.
Net voor deze N36 kwamen ons ook Tom (van Lendelede) en Sigerd tegengereden.

Langs het station van Harelbeke en het Forrestierstadion bereikten we zo Stasegem, waar we via de voetgangers/fietsersbrug het kanaal Kortrijk-Bossuit konden oversteken.

Wat verder gebruik makende van de oude spoorwegbedding, doorkruisten we het centrum van Kortrijk zonder gehinderd te zijn door het verkeer.

Aan de Pottelberg verlieten we deze spoorwegbedding, doorkruisten nog via wat fietserswegeltjes het Kennedybos langszij de R8 en E17 om aldus aan de nieuwe campus van AZ Groeninge, thv de Kinepolis uit te komen.

Na deze vlakke aanloop van 30km waren we aangekomen in de 'heuvelzone'.

Eerst de Marionetten omhoog, we wisten meteen hoe laat het was : minder steil en meestal ook iets minder lang dan de Vlaamse Ardennen, maar ook pittig en lastig.

Boven rechts, terug naar beneden om aldus via een lusje in centrum Marke te passeren, waar we de helling 'Arme Leute' (what's in a name) opvlogen. Fred deed vandaag alles op de kracht blijkbaar, maar ging daardoor niet trager vooruit. Ook Tom schichtte een paar keer snel naar boven.

De grote baan over, om aldus de helling van Don Bosco te nemen.

Boven links en nog geen vijf minute later waren we al 'Bellegemberg' aan het oprijden.

Doorheen het centrum van Bellegem en wat verder rechtsaf, om zo de helling naar het Bellegembos aan te vatten.

Op de Doorniksebaan rechtsaf, om normaliter wat verder een korte lus te maken om de kasseien van de Beerbosstraat te nemen in hellende lijn, maar de getekende lus bleek een onverharde weg. Aldus een wat groter lus makende, reden we nog om via Kooigem.

De hellingen van de Beerbosstraat, strafrechter in de driedaagse van West Vlaanderen in de rit rond Bellegem, werden gegroepeerd en zelfs 2 na 2 genomen.
We komen hier zeker nog eens terug!

Boven op de kasseien bereikten we terug de Doorniksebaan, kort rechts - rechts en op die manier vatten we de terugweg naar Machelen aan.

De glooiing verdween nu meer en meer uit het traject, maar de windop bleef het lastig rijden houden.
Thv Zwevegem Knokke profiteerden we nog van de wegenkennis van Tom, die wist dat de kanaalweg onderbroken lag ; op die manier reden we via de Ellestraat naar Zwevegem.

Van daar ging het dan via een klassieke weg naar Otegem en Vichte, en dan verder naar Waregem.

In Waregem sloegen Tom en Sigerd af naar huis (Lendelede) ; wat verder sloeg ook Jonas af (Wielsbeke).

Via de Gentse Heerweg naar de Karreweg, waar Fred en Dirk afsloegen (Zulte). Op die manier reden we via de Houtweg en de Groeneweg richting Machelen.

Een traject vandaag in voor velen wat minder tot ongekend terrein, maar daarom niet minder gesmaakt hoop ik. Met mijn exsuses voor de onverharde foutjes in het traject, die we er echter vlot uitwerkten al rijden.

Volgende week niet te vergeten : STARTUUR is 8.00 , want we trekken naar de MUUR van GERAARDSBERGEN / BOSBERG , een rit van 102km. Op die manier geraakt iedereen toch ten laatste tegen de middag thuis.

Tot dan!
Michael

1 opmerking:

  1. Hoe mooi kunnen de MeRijenNieZere-ritten wel niet zijn ? Jandadde... de aanwezigen hadden weer overschot van gelijk. Amai !

    Daarnaast : hoedje af voor Fanny. Ik hoop dat dit voor Fanny naar meer smaakt. En Jonas, na je examens en operatie aan de pols, stond je er toch ook weer. Doordoen is de boodschap.

    Aangename verassing van Tom en zijn kompaan, helemaal vanuit Izegem. Beetje jammer van die enkele afwezigen.

    Hele dikke pluim aan alle aanwezigen, vanuit de grond van mijn hart ! En ook mijn complimenten voor de parcoursbouwer : waar blijf je het halen ? Congrats.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.