donderdag 17 maart 2011

Merijenniezere = Merijenniezere + A bloc

Met deze wiskundig ruikende formule willen we een nieuw tijdperk voor Merijenniezere inluiden. Merijenniezere groeit stelselmatig, en net daardoor lijkt het aangewezen om in het zomerseizoen ons in twee sausen te presenteren.

Vanaf dit werkingsjaar (2011) is het bedoeling dat er in twee groepen zal worden gereden.  Beide groepen hanteren hetzelfde "samen uit, samen thuis" principe.  Men wacht mekaar op, bvb bovenop een helling, of wanneer iemand uit de groep het al eens een keertje iets lastiger heeft.
In de winterperiode rijdt er slechts één verzamelde groep, naar vermogen van alle deelnemers..  Hoe het verschil exact gesitueerd zal zijn, zal enkel de toekomst kunnen uitwijzen.

Merijenniezere rijdt normaal iets rapper. Soms al eens aan snelheden boven de 30 km/u, gaat meer naar de hellingen. Er zal als eens vlugger ne keer "gekoerst" worden, zonder daarbij de veiligheid, het verkeersreglement en mekaar uit het oog te verliezen.

A bloc rijdt iets minder snel, doet zeer zeker ook hellingen, maar wisselt die ook af met vlakkere passages en/of ritten.  De nadruk ligt hier meer op het gezelligere, het meer zien van de streek, het genieten ...  Ook hier wordt uiteraard de veiligheid, het respect voor het verkeersreglement en het respect voor mekaar hoog in het vaandel gedragen.

Beide groepen rijden met dezelfde uitrusting waarin verwijzingen naar de beide groepen in het ontwerp is opgenomen. Vandaar ook dat iemand die gewoon is van met de ene groep mee te gaan, dat wanneer hij dat wil ook eens kan meegaan met de andere groep, en omgekeerd.

Op de site zullen van beide groepen normaliter een ritverslag gepubliceerd worden. Tegelijk wordt de deur voor nieuwe mensen wagenwijd opengezet. Via de ritverslagen en een rubriek “Oevelerijenme” kan de aangetrokken nieuweling ergens beoordelen of een van beide groepen iets voor hem/haar is.
Voor meer informatie, neem gerust contact op met de voorzitter via merijenniezere@gmail.com

Welkom en veel fietsgenot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.