donderdag 10 september 2009

Woe 09-09-09: met de wind rond Zomergem toeren.

Woensdagavond ... nog een ritje op woensdag ... en eens een kort verslagje ervan.

We waren slechts met drie man op de afspraak: Maarten uit Landegem, Steven en ikzelf. Na goed gekeken te hebben van waar de wind kwam, die ruim aanwezig was, besloten we de weg die Maarten had gedaan om naar de afspraakplaats te komen, met ons drieën te herdoen. Wind op vertrekken om wind mee terug te kunnen keren was het opzet.

Zo reden we Deinze (Kromme brug over), Nevele, Landegem en Merendree voorbij langs de boorden van het kanaal. In Merendree de brug over om naar Zomergem te kunnen, met een glooiende weg naar Zomergem toe die ons tot nog een snuifje extra inspanning dwong bovenop deze die we al tegen de wind moesten aanwenden.

Vervolgens zochten we in Zomergem het kanaaltje naar Eeklo toe voor een stkuje te volgen. Afslaan richting Ronsele om zo wéér in Zomergem te komen en daar wat verder - bijna in Bellem - het kanaal Gent - Brugge te vinden. Zo ging het weer naar Merendree en komen we tot een relatief tekening op het kaartje dat onze route documenteert.

Het was een mooie rit. Veel wind en toch goed geduwd hoor. Eigenlijk "Merijenniezer"-onwaardig wegens wat te snel gereden. Toch goed genoten !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.