zondag 21 december 2008

Zon 21-12-2008: Kortste dag ... maar heuvelachtig ritje.

Al goed dat Peter niet mee was, of hij ging iets moeten horen na de 5-1 pandoering die zijn Club heeft opgelopen op le Cannonnier tegen Mouscron. Maar geen nood, tegen we Peter terug zien is deze storm gaan liggen.

Gelijk hoe, op de kortste dag van 't jaar, kwam aan Grammenebrug een nieuwe Pascal opduiken. Helemaal Trek, die kerel. Trek uitrusting en Trek fiets.
Onze andere Pascal was er ook bij. Andy, Jeroen, David, Dirk en ikzelf maakten een klein pelotonneke van 7 man.

Andy had de nummertjes van de rit mee, maar we hebben ze uiteindelijk niet gevolgd. Andy heeft ons uit het hoofd geleid. En ik moet zeggen dat het mooi ritje was, misschien een ietsje te lang kwestie van timing.

Het begon met een stukje langs de Leie richting Kortrijk, om in Zulte al af te draaien. Ter hoogte van het huis van David (had ik da geweten, k bleef wa langer in mijn bedde liggen en 'k pikte hier aan), viel Pascal plat.
We geloofden ze eerst niet hé, Dirk. Dat was te toevallig hé. Maar toch, platte band voor Pascal.

Hij was de pechvogel van de dag zulle, onze Pascal. In Waregem was het al weer prijs : weer platte band. We mochten doorrijden van Pascal; hij zou op t gemak naar huis rijden om een ander wiel te pakken en op zijn eentje nog een toerke te doen. Heel jammer, Pascal. Kom maar gauw weer mee.

Wij met zijn zessen verder naar Wortegem, verder naar Anzegem en Tiegem. Dus redelijk wat klimwerk. Daarna vanuit Tiegem een lusje weest rijden rond Otegem en daarna weer vanuit Tiegem naar Kerkhove en Berchem.

Daar voor de geasfalteerde oude spoorwegbedding gekozen om zo in een zeer vlot bollende rechte lijn naar Leupegem te rijden.
Maar eens in Leupegem aangekomen wilden we nog wel eens de Edelare oprijden, op 't gemak dan. Hoewel, kan je dat wel, een helling omhoog rijden op 't gemak.

Boven op de Edelare een kleine rustmoment gepakt en er wat foto's genomen.
Bovenop Edelare

Daarna, mooi de Edelare weer afgedaald en een terugweg gezocht die niet langs hele vuile fietspaden liep en ook niet helemaal langs de Schelde zou lopen.

Het werd dan maar een stukje Schelde om in Heurne af te slaan, de N60 te kruisen en zo via Lede naar Lozer te cruisen. Veel mensen hebben zich een Tom Tom aangeschaft, maar wij, wij zijn bijzonder content van onze David David.

Gelijk hoe, een hele mooie rit. Misschien net ietsje te lang, maar toch zeer zeer mooi.

Tot de volgende hé.
De officiële Merijenniezere-ritten voor dit jaar zitten er op ! We zijn immers in de eindejaarsfeesten periode aangeland, en iedereen heeft zo wel zijn verplichtingen.
Wordt er dan niet meer gereden ? Wellicht wel, maar met minder en misschien ook minder georganiseerd.
Vrijdag is er nog de Leietocht in Deinze voor de Merijenniezere Morefretters.

En, Pascal, vree goe hé, man. Tot volgend jaar hé.

2 opmerkingen:

  1. Het was een mooi ritje ja. Zeker om nog eens over te doen.
    Had 84km. Een beetje veel, maar toch mooi op tijd thuis en nog redelijk frisse benen.
    Bedankt allemaal voor het gezelschap!
    Tot de volgende!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, de gps'en Andy Andy en David David ebben da nie slecht gedaan. En geloof mij, er zit nog veel in onze gps. Veel km maar uiteindelijk zijn we bijna januari en moeten de langere ritten toch beginnen komen. Twas aangenaam ritje met de moaten.
    Tot noaste weke
    David

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.