maandag 8 december 2008

Zon 07-12-2008: at last ... David's rit.

Eindelijk was het zover: we konden de rit, die David in mekaar gestoken had, rijden. De voorbije weken was dat zo'n beetje in 't water gevallen. Het weer was te slecht om te fietsen, vandaar dat de afgelopen twee blogartikelen over zwemmen gaat.

Opvallend waren de temparaturen rond het vriespunt ... en dus de verraderlijk gevaarlijke wegen met hier een daar een licht pelletje zeer glad ijs tot gevolg. Stijn heeft dat heel goed geweten, want hij heeft de grond gekust. Ikzelf heb tot drie keer toe mijn achterwiel zich voelen zetten en Dirk had de goede reflex in huis toen hij aan de afspraakplaats in Machelen (Grammenebrug) aankwam en er een rechtsomkeer wilde maken. Ook hij gleed uit, maar dankzij zijn scherpe reactie bleef hij overeind.

Zo weet je bijna de aanwezigen: Stijntje (terug van heel lang weggeweest), Sven, Andy, David, Dirk en ikzelf waren de 6 musketiers. Ondertussen al heel goed wetende dat het hier en daar goed glibberig was, gingen we zeer voorzichtig op pad.
Langs Olsene en Waregem zouden we naar Vichte rijden. Nieuwenhove hebben we vlak na Waregem ook doorkruist.

Klik hier voor een grotere en meer interactieve weergave.

Na Vichte ging het naar Ingooigem en Otegem om zo langs Zwevegem en Stasegem in Harelbeke aan te belanden.

Intussen had de schrale zon al op het overgrote deel van de plaatsen haar schitterende werk gedaan en praktisch overal het laagje ijs omgetoverd in water.

In Harelbeke zochten we de oevers van de Leie op om langs die oevers onze thuishaven te gaan opzoeken.

Het tempo was zeer zeer goed, een verademing in deze koude temperaturen. De sfeer zat goed.
Anderzijds hadden we nog een tijdje kunnen zingen van : "Happy birthday, happy birthday, ...", maar of er velen zullen zijn geweest die wisten dat er een jarige in ons pelotonnetje zat, is mij een raadsel. Maar Dirk, ook langs deze weg nog een fantastische verjaardag toegewenst.

Ik vond het weer een mooi ritje. Jammer dat Peter, Kodie, Dieter en Scallie, en nog anderen allicht, niet meekonden. Geen nood, gasten, volgende week zijn we er weer bij.

Tot de volgende !

4 opmerkingen:

  1. allej, tis ter toch van gekomen!
    Ik ben voorstander voor keer meer een rit naar die streek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgende keer er hopelijk terug bij...
    Dirk, gelukkige verjaardag hé ( ietwat laat, maarja..)

    Mg
    Kodie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mercie Kodie . Ben nie zo graag meer jarig,vandaar dat ik daar nie zo mee te koop loop ....Gr Dirk . Tractatie volgt ...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgende keer zal ik er ook weer bij zijn. Als ik niet weer ziek ben tenminste. Maar onkruid vergaat niet hé...
    grtz

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.