zaterdag 27 december 2008

26-12-08: 11de Leietocht te Deinze

De dag na Kerstdag, traditioneel staat er dan de VTT van Deinze op het programma. Deze keer was het weer van dat. Om 9u vertrokken Dirk, Andy, Jeroen, Erik,Peter en ikzelf goed ingepakt, het was 0 graden, aan de tocht.

Een kort stukje door de brielmeersen, de brug over, onder de brug naar de tolpoortstraat en zo langs de leie richting Astene. Wat "gravé" wegelkes, tot de eerste echte veldstrook. Daarna de kasseien van het kasteel van Ooidonk. Hier besloten Jeroen en ik voor de rest te laten rijden en op ons eigen tempo verder te rijden. Voor we aan de bevoorrading kwamen werden er nog een hoop lussen gemaakt door Latem. Dirk, Andy en Peter stonden al te wachten op ons.

Na een -naar mijn mening- wat mindere bevoorrading gingen we weer op pad. Weer luskes maken in Latem, een beetje Afsnee en zo terug naar Latem om verder te draaien richting Deurle. Een "kotje" voorbij en we reden al naar de tweede bevoorrading. Hier vond ik ze dan wel weer beter;-)

Nu reden we richting De Pinte en Nazareth, waar de Hospicebossen -ons bekend onder de Nazarethse bossen- lagen te wachten. Andere jaren is dit hier door de modder ploeteren, dit jaar viel dit goed mee. Eens we uit de bossen waren lagen ons nog wat steenwegels te wachten, een bordje met "zeker traag" werd mooi genegeerd, snelheden van 34 en meer werden hier gehaald. Via het station van Deinze kwamen we terug aan in het Burgemeester Van De Wiele Stadion aan. Eerst andere kleren gaan aandoen, om dan tijd te maken om nog wat over de rit te praten in de kantine is al even tradioneel geworden als op tweede kerstdag te gaan mountainbiken:-)

Gegevens: Ik had 51km, gemiddeld 23, 3!

David

Update: Ik ben nog een mtbiker vergeten. Geert, in het begin van merijenniezere veel aanwezig, maar mede door voetbalactiviteiten bij WS Lotenhulle het fietsen wat op een lager pitje gezet reed ook mee. In het begin ging het mss te goed, want na de bevoorrading reed Geert -verstandig- op eigen tempo verder. Uiteindelijk kwam Geert ook aan en nam nog deel aan den apres:-))

Update 2: Ik vond hier zojuist enkele foto's van ons. Met dank aan Eddy voor de fotos van de. site te halen.













2 opmerkingen:

  1. ben nog aan het bekomen ....:)
    Gr Dirk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, had die foto's nog niet gezien! Het was duidelijk nog vroeg in de morgen. Later die middag waren we wellicht zo fotogeniek niet meer... :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.