zondag 15 mei 2016

Pinksterweekend - Twee dagen Eifel

Zondagochtend 15 mei - 10.45 uur. Tien MRNZ'ers hebben net een Duitse afdaling genomen. Zonder dat er een mondelinge afspraak moest gemaakt worden, stoppen we allemaal spontaan beneden. Het opzet: opnieuw gevoel in die compleet verkleumde vingers te krijgen. Eric heeft het beste idee: hij doet zijn handschoenen uit en steekt zijn handen onder zijn trui tegen zijn buik. Vele volgen. Ongeveer een uur eerder ging de miezer over in lichte regenval - en dat op zijn beurt in platte regen. De weg is nat, opspattend water en  'den drup' maakt dat ook iedere vierkante centimeter kledij stilaan doorweekt is. Bij stijgende of licht oplopende kilometers maakt dat weinig: de sfeer in de groep zit goed - en regen in de laatste fietsuren zou daar niets meer aan veranderen. Maar als we plots een lange streep afdaling krijgen, beginnen menig MRNZ'ers met de handen te slaan. Ongetwijfeld verwachten ze Harry Potter-gewijs om vuur te toveren, maar het blijft bij zeer matig uitgevoerde Italiaanse wegwerpgebaren. Als de dalingspercentagers toenemen (en de gevoelstemperatuur door het snellere dalen nog een dipje maakt), wordt het ook echt een test van karakter. Maar we raken allemaal beneden en nadien - twee knikjes later - terug tot in Woffelsbach.

Het Eifelweekend was een absolute meevaller. En in plaats van een klassiek verslag daarom een reeks Wist-je-datjes. Dat leest vast vlotter.

Wist je dat:

  • ... Graszoden leggen op de dag voor een stevig Eifelweekend geen al te best idee is. Kevin kwam, zag en keerde nog voor de eerste rit terug naar huis. Jammer, we hadden je kunnen gebruiken kompaan!
  • ... Drie dagen buikgriep hebben, nog veel nefaster is voor de fietsplannen in het weekend. David hebben we zelfs nooit gezien. Elke verdere omschrijving of woordspeling zou geen bruine strepen op de pot zetten. 
  • ... de Gebroeder Van Keirsbilck verdomd hard op de pedalen kunnen stampen. De twee anciens van het gezelschap hebben, samen met Jonas, wellicht nooit mijn mooie derrière kunnen bewonderen. Vast niet omdat ze niet wilden, maar wel omdat ze de groep meer dan dikwijls op sleeptouw hebben genomen.
  •  ... Tom daarentegen verwoede pogingen heeft gedaan om elkeen's derrière te bewonderen. Helaas, denk ik dat - tenzij Koen liegt - die broekzalf uitsluitend Tom's behiny heeft gezien.
  • ... Koen opvallend minder was op zondag dan op zaterdag. Geruchten doen dan ook de ronde dat Tom alsnog zijn broekzalf heeft nodig gehad. Beide heren deelden de kamer en ontkennen alle geruchten.
  • ... Nic beide ritten grotendeels had verkend. Telkens je hem polste over het verdere verloop van de rit, kreeg je dezelfde feedback: "ja, er komt nog wel wat." Nu, hij had gelijk ook. 
  • ... Michael twee mooie ritten had uitgetekend. Hij is er in geslaagd om elke vlakke meter te omzeilen. Het hoogtepunt was een geasfalteerd bospad op zaterdag dat - althans in de overlevering, feiten dient men aan te sterken - 40 kilometer duurde. Of we er uberhaupt met een fiets op mochten, zullen we nooit weten.
  • ... Joeri zijn garderobe even aangepast was aan het winterse meiweekend als met een fluo clownspak aan (inclusief toeters op de schoenen) naar een begrafenis gaan. Het resultaat: op zondag hadden 9 MRNZ'ers kou en eentje KOU-KOU-KOU. Die laatste was Joeri. 
  • ... onze kopman klaar is voor het cycloseizoen. Jonas ging bijzonder gezwind naar boven en kwam me dikwijls nog tegemoet gereden - kwestie dat 'ie nog eens naar boven kon. Hij zal vast geleerd hebben na zaterdag dat hij geen garderobe-advies van Joeri moet nemen. Door gebrek aan kledij op zaterdag kon je Jonas horen klappertanden naar boven tot hij uit hoorafstand was. Ongeveer van bij de start van elke klim dus. 
  • ... Wim  zijn eigen award bergaf nog niet waard is. Wim anno 2016 is in vorm en is bergop aan een zeer sterk jaar bezig. Bergaf heeft hij dezelfde relatie met zijn remmen als onze algemene nieuwsgierigheid met dwergmensen: 'ja, ze zijn leuk, maar je hoeft daar niet zo gek veel aan te komen'.
Fijn weekend - zelfs ik durf uitspreken: dat smaakt naar meer in 2017. Al zou een graadje over 15 meer toch wel welkom zijn :-)

3 opmerkingen:

  1. Mooi verslag!Mooi weekend ondanks de koude! Bedankt aan de organisatie en het toffe gezelschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt aan alle deelnemers om dit weekend te helpen maken tot het geslaagde samenzijn dat het was, zowel op als naast de fiets. Nog een extra weetje: Wist je dat... in Woffelsbach elk hoofdgerecht Schnitzel is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt aan alle deelnemers om dit weekend te helpen maken tot het geslaagde samenzijn dat het was, zowel op als naast de fiets. Nog een extra weetje: Wist je dat... in Woffelsbach elk hoofdgerecht Schnitzel is.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.