donderdag 5 mei 2016

05/05 - Naar de Kemmel

Een straalblauwe hemel en 9 dappere krijgers tekenden vanochtend present aan de Brug in Machelen. Op het appel: de Gebroeders Carton (Jonas & Gunther), Tom, Koen, Vincent, Nic, Eric, ondergetekende en Cyclo4Cancer-renner David. Op het programma: een 60-tal vlakke kilometers tot in het Heuvelland, gevolgd door het duo Kemmel-Monteberg en vervolgens een 60-tal golvende kilometers bij een sterker opkomende tegenwind tot in Machelen. De licht homo-erotische leden die verstek moesten geven, zullen het zich mogen beklagen: door de blauwe hemel en milde temperaturen kon er al eens een koppel benen of armen geshowd worden.

Toegegeven, als je al een poos achteraan het MRNZ-klassement bengelt, dan zou jij bijzonder nerveus die rit kunnen aanvangen. Men zou mij een paar nerveuze toiletbezoekjes kunnen verwijten deze ochtend, maar dat zou ik steeds ontkennen. Gelukkig bleek dat achteraf ook absoluut niet nodig. De sterkste acht renners namen de groep op sleeptouw, zorgden voor een stevig tempo dat nooit moordend werd en bleven collegiaal wachten op de twee klimmetjes. Steker nog, 'Samen uit, samen thuis' werd wel heel concreet, toen ik het lastig kreeg op het vals plat na de heuvels. Jonas reed prompt naar voor om het tempo een aantal kilometer per uur af te knijpen. Top! Had Gunther die bloedbroederband de voorbije jaren niet met zo veel grinta opgeëist, ik zou spontaan mijn achternaam op Facebook veranderen.

Tot slot nog een vermelding waard: de wat bizarre schwalbe van Gunther in de trage afdaling van de Kemmel. Gelukkig bleven fiets en renner gespaard van (veel) averij.

Mooie rit, leuke bende - dat belooft voor de tweedaagse volgende week!


4 opmerkingen:

  1. Was er graag bij geweest... maar eerder die dag (rond 7uur al...) ook gepasseerd over de Kemmel met de Tour300 van Velotour. Gisteren aldus 296km duurtraining.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet helemaal uitgereden dan !! Want de mannen van cyclo4cancer hadden er dik boven de 300

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jawel hoor... zijn waren gewoon met de fiets ook nog eens van thuis gekomen... Rit zelf was 296km. Vond ik al genoeg. Plus : start was om 5h00 's morgens. Had zeker geen zin om van thuis met de fiets te rijden naar Harelbeke, in den donkeren

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.