zondag 16 augustus 2015

Sightseeing Kortrijk... toch behoorlijk lastig

Met pakken gunstiger weer dan gisteren vertrokken we deze morgen met 7 in mrnz tenue : 6 nog huidige leden Nic / Koen / John / Wim / Pieterjan en mezelf Michael ; daarnaast nog 1 vroeger lid, maar wel in juiste zwart/donkerblauwe tenue namelijk mijn vader Lieven.

Via binnenwegen ging het richting smeltpot van de dag Kortrijk. In Kuurne moesten we nog efkes een kleine afwijking op het parcours doen, gezien er rommelmarkt was, iets wat blijkbaar dezer dagen overal voorkomt, want gisterenmorgen was het in Mechelen ook al van datte, wat er op zijn beurt voor zorgde dat het overliep van de geparkeerde auto's thv onze start plaats.

Kortrijk effectief binnenrijden deden we via het dit jaar nieuw aangelegde stuk jaagpad richting open zwembad en schietclub van Kortrijk.
Kort terugdraaien langs het water, dan de Leie wat verder volgende richting de Broeltorens. Daar moesten we zowaar een technisch behendigheidsstukje parcours verteren, een cyclocross wedstrijd waardig (zij het wel verhard hoor).
Na de Broeltorens ging het langs de boorden van Leie over en terug in het centrum.
Daarna was er een passage over de grote Markt van Kortrijk.

Vanaf hier voorts kwamen we terug op snellere wegen, en dat hebben we geweten, met spurthaas Koen en klasbak Nic. Wat we ondertussen ook stilaan meer en meer hoorden, was de fiets van Wim. Een harmonieus tikkend geluid maakte zich meer en meer meester van de Trek bolide, en ook van onze groep... Het kwam duidelijk uit zijn voorwiel. Maar goed, met wat decibels extra dan anders trokken we voorts.

We volgden de spoorweg tot in Marke. Van daar kan je binnendoor richting Kennedy park trekken. Daar rechtswege, langs de nieuwe kliniek, op naar de enige echte kleine bult van vandaag : de helling naar de Marionetten. Iedereen lonkte wat, uiteindelijk trok ikzelf in den attaque. Nic was de enige die echt volgde, en zijn reputatie eer aan doend, mij dan ook in de laatste 50meter nog voorbij reed.

Dan een passage langs de windmolens, richting Kinepolis.
Zo stilaan naar 't Hoge, en zo verlieten we geleidelijk aan meer en meer stad Kortrijk, via een passage langs Zwevegem, waar op de spoorwegbedding een prachtige fietstunnel in gebruik is.

Tempomakers en beulen in de tweede helft van de rit waren en bleven Nic, Koen en ook John.

Ondertussen maakte het voorwiel van Wim al maar meer lawaai. We begonnen er wat ongerust in te worden en hijzelf ook. De vaart minderde in de groep, we reden wat op veiligheid en reserve verder.

In het allerlaatste stuk, toen we de spoorwegbedding volgden van Waregem richting Zilte , gaf het wiel van Wim het finaal op : de rollementjes waren allicht compleet kapot geraakt, zodat het wiel niet meer wilde doen wat nu éénmaal ergens hoofdkenmerk is van dat rond ding : draaien.
Via de gsm van PJ werd de eega van Wim opgebeld om hem te komen oppikken. Wij reden rustig de rest van de rit verder uit.

Dank aan mijn 6 medegezellen voor deze leuke rit van vandaag !
Op naar de volgende! Het belooft alvast van aangenaam fiets weer te zijn de komende week, dus behalve verhinderd : kom maar meerijden hé volgende week. (ikzelf zal er allicht niet bij zijn, want ganse weekend straatfeest verplichtingen komend weekend).

Michael

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.