zondag 2 augustus 2015

Exact 1week na onze Transpyreneeën. Goed weer voorspeld. Weinig wind. Leuke rit op de kalender. Wat wil een wielertoerist meer op een zondagmorgen dan met zijn club op pad te gaan?
Juist : niets meer!

Zo gezegd zo gedaan : het voltallige bestuur (ook allen Pyreneees) ging samen met Joeri op pad. Die laatste was blijkbaar op weg naar de Albert Hein in Deinze. Sterk plan en prima oriëntatie gezien wij met de fiets richting Moeskroen trokken Hij zou meerijden tot misschien Ooigem, maar thv Kortrijk waren we nog aan het kletsen zij aan zij op kop. Over Kelly's, warme temperaturen en fietsen, ZuidFranse cols en nog zo van die zondagmorgen onderwerpen.

Thv het kanaal kortrijk-bossuit legde ik nog uit dat de vlotste weg om terug Kruishoutem te vinden, via Zwevegem/Deerlijk/Waregem liep, maar Joeri is een gewoontemens en wilde dus per se naar de Leie terug.

Dank voor het gezelschap vandaag alvast Joeri. Zijn overige Kelly genoten van gisteren waren allicht verhinderd, zaten met een kater, of waren hun pot Nutella aan het bijvullen?

De rit overigens werd gekenmerkt door forse prestaties van wouter, eddy en PJ (willekeurige volgorde). De hoogtestage deed ons allen deugd blijkbaar. Met een gemiddelde van een stukje in de 30per uur zonder echt bewust ervoor te hebben gereden deden we dat onder ons 4a5-en niet slecht.

Volgend jaar schrap ik wel het jaagpad stuk langs het kanaal Roubaix-Spierre en vermijd ik ook het stuk Schelde dat we daarna ook voor de wielen kregen: de boomwortels kruipen daar weelderig en vooral net te hoog tegen de asfalt omhoog.

De goesting is na onze 5daagse zeker niet voorbij. Volgende week bij goed weer zijn we er terug bij, hopelijks met nog wat meer leden.
Bij deze ook nog efkes herinneren aan ons etentje van halfweg september : daar naast een prima diner in clubgezelschap kondigen we ook ons event merijenniezere 2016 aan.

Tot later
Michael








2 opmerkingen:

  1. Ja PieterJan ik weet het : men spreekt over het asfalt en niet de asfalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja PieterJan ik weet het : men spreekt over het asfalt en niet de asfalt.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.