woensdag 26 november 2014

Donderdag 2 april 2015 : Ronde van Vlaanderen Merijenniezere !

Jawel hoor, slechts 1 dag nadat de officiële route van de Ronde van Vlaanderen voor profs voor zondag 5 april 2015 werd bekendgemaakt, hebben we bij Merijenniezere al werk gemaakt van ONZE versie daarvan, 3dagen voordien, op donderdag 2 april.

 

Start en aankomst van onze versie zal de Parklaan in Berchem zijn (ter hoogte van de spoorwegbedding, daar kan je makkelijk parkeren).

We pikken dan in op het parcours van de profs ter hoogte van de Pladutsestraat in Zulzeke.

 

De profs komen namelijk vanuit Brugge richting Oudenaarde en hebben daar hun eerste passage na 100km wedstrijd. Via de grote N8 komen ze aldus richting Berchem, om daar een eerste keer de Oude Kwaremont mee te pikken. In de ronde wordt uiteraard de volledige Oude Kwaremont genomen, aldus komen ze op de Nieuwe Kwaremont , om dan via de Zandstraat en de Hoogbergstraat af te zakken naar de Pladutsestraat, alwaar wij zoals gezegd inpikken.

 

Onze eerste 4tal kilometer vanaf de Parklaan, de Bruggestraat en Driesstraat volgend, maken dus géén deel uit van het parcours van de profs, maar heb ik erin gestoken als opwarming (onze vlakke aanloop… ahum). Vanaf de Pladutsestraat zitten we dan wel knal op het parcours dat de profs op zondag zullen volgen en dit tot en met de allerlaatste meter van onze Merijenniezere versie. De totale rit bedraagt dit jaar 128,4km. Aldus zullen wij op donderdag 2 april met Merijenniezere 124km kunnen snoepen van het prachtige traject van Vlaanderens Mooiste.

 

Eerst nemen we aldus de Kortekeer (terug van weg geweest in de Ronde), om daarna vrij snel de Eikenberg onder de wielen te krijgen. Hierna volgt de Wolvenberg (hoera!) en een gans pakketje aan vlakke kasseistroken, met ertussen verscholen ook nog eens de Molenberg.

Via de Haaghoek komen we in een andere uithoek van de Vlaamse Ardennen terecht. Ook de Berendries is daar terug van de partij.

Zo wordt geleidelijk aan ‘teruggekeerd’ richting Brakel om er de Valkenberg te nemen. Ronse komt op die manier in het zicht, met dit jaar de Kanarieberg erin, het is nog niet lastig genoeg geweest blijkbaar…

 

Aldus bereiken we via de Zandstraat en de afdaling van de Nieuwe Kwaremont dan terug Berchem, en passeren we in de Parklaan na 90km onze auto’s. Mooi meegenomen en uiteraard om die reden startplaats daar gekozen : bevoorrading uit eigen auto is dus mogelijk ! Ook extra mogelijkheid (maar daar gaan we voor de leden van Merijenniezere niet vanuit…) : diegenen die tegen 2 april zich ‘slechts’ voorbereid voelen voor een RVV – experience van 90km, kunnen daar afstappen.

 

De echte mannen gaan uiteraard verder. We breien aldus een tweede lus aan ons verhaal, die ons in de echte finale van het zondagse gebeuren brengt en waar we 3 dagen later zullen kunnen meespreken van hoe de benen al voelen na de eerste ‘opwarmende’ kilometers…

Na onze korte pauze krijgen we aldus het trio Oude Kwaremont – Paterberg – Koppenberg voorgeschoteld, vrijwel meteen gevolgd door het nog meer impressionante geheel van Mariaborrestraat – Steenbeekdries – Stationsberg – Taaienberg…

 

Hierna komen we al gauw terug op de Zandstraat, maar deze keer wordt er nog een ommetje gemaakt naar de Oude Kruisberg.

 

Hierna dalen we via de Hotond en de Nieuwe Kwaremont terug naar Berchem, waar we na 128,4km onze auto terugvinden en mogen afstappen.

 

Onze versie stopt daar, maar wie het echt wil kan dan nog het slot van de profs eraan breien (die voor ons als verkennende en genietende toeristen naar onze mening geen meerwaarde meer biedt). Dat slot is namelijk nog maar eens een keer Oude Kwaremont en Paterberg gaan doen. Op de top van Paterberg dan in vliegende vlucht terug naar Berchem, de brug van de Schelde over naar het rond punt van Kaster en daar rechtsweg, de grote baan richting Oudenaarde op voor oftewel een solo, een sprint tegen enkelingen of een elite groepspurtje… Wie zal het zeggen ?

 

 

Sowieso, noteer DONDERDAG 2 APRIL 2015 in jullie agenda en : BE THERE !

 

We zullen afspreken en stipt starten die dag om 11h30.

 

Een formulier om in te schrijven volgt op latere datum.

 

 

Michael

3 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.