dinsdag 4 juni 2013

Zon 2 juni 2013 : naar Evergem

Deze morgen weliswaar vrij frisse temperaturen en ook een koude wind, die gedurende de rit meer en meer in kracht zou winnen, maar wel een strakblauwe heldere hemel. Toch schoon genoeg om menig mrnz rijder te motiveren om het warme nest te wisselen voor de koersbroek en koerstrui.

We waren met 6 van dat gedacht blijkbaar deze morgen : Eddy, Michael, Eric, Tom VL, Nic en kersvers nieuw lid Wim.

De wind zat eigenlijk wel niet slecht, hiermee bedoel ik dat hij grotendeels in het nadeel zat om te vertrekken, dit langs de Leie tot de kromme brug in Deinze. We verlieten onze gekende stroom aan de overkant en reden zo naar Bachte, waar we kronkelend via binnenwegen geleidelijk aan over de E40 geraakten en wat verder ook via de glad aangelegde nieuwe wegen over de spoorweg reden. Ondertussen waren we op die manier reeds de flanken van Landegem gepasseerd en snelden verder richting Vinderhoute.

Daar reden we over het kanaal Gent Brugge Oostende en bereikten via Belzele geleidelijk aan onze verste bestemming van vandaag Evergem.

Nog de R4 over en dan naar Langerbrugge toe : inderdaad, vandaag namen we opnieuw, net zoals al 2 vorige keren de overzetboot. Vorig jaar was het die van enkele kilometer verder, maar dit jaar Langerbrugge zelf. De veerboot voer net weg toen we arriveerden ; aldus moesten we enkele minuutjes reposeren ter plaatse. Echter wel aangenaam, want we stonden daar prima uit de wind, in de zon en in een oase van stilte, nabij het water, op een zondagmorgen, nadat we al een 40tal kilometer hadden gefietst… en met het vooruitzicht dat we vanaf nu meer en meer de wind in de rug zouden krijgen.

Op de veerboot was het wel volop in de wind, op het water en dus echt wel friskes.

Aan de overkant van het water reden we langs Volvo Cars verder , terug de R4 over en aldus richting Oostakker. Ondertussen waren we op zoek naar de juiste formulering en beantwoording op de vraag van Eddy aan Eric, toen we de Volvo fabriek passeerden : “is dat hier dat jij zit, eric?”. We besloten finaal, toen we al over Oostakker waren gebold, dat Eddy als ambtenaar het houdt bij de uitspraak dat hij op zijn werk aanwezig is en dat Eric op zijn werk dikwijls wel eens zit, maar toch ook werkt. Voor alle goede begrip : het was Eddy zelf die deze uitspraak deed. Laat niemand zeggen dat we hier woorden in de mond leggen…

Voorbij Oostakker ging het dan vlotjes (windmee) in een boog rond Gent om aldus via Lochristi , de zijkant van Destelbergen en Melle naar Merelbeke te rijden. Verder dan richting Gavere en Semmerzake richting Lozer. Van daaruit het gekende traject terug richting Machelen. Eric draaide logischerwijs af in Lozer richting thuisbasis, thv de Groeneweg in Machelen splitsten Tom, Eddy en ikzelf ook af richting Zulte. Nic en Wim reden verder richting Machelen centrum.

Een ontspannend, maar door de kopwind in de heenrit toch ook intensief genoeg ritje, boottochtje gratis inclusief, onder prima gezelschap.

Volgende week nog eens Vlaamse Ardennen op het programma.

Voor diegenen die naar de Vogezen trekken om ballonnen te blazen : veel succes!

Aan diegenen die thuisblijven : kom maar mee hé, en indien gps on board liefst met gpx in dat ding!!!



Michael

2 opmerkingen:

  1. We mogen zeker niet zeggen dat er ergens woorden in een mond gelegd zijn, zeker niet. Maar wat toch ook moet gezegd worden is dat we allemaal fantatisch veel gelachen hebben. Zelfs los van deze gevleugelde uitspraak.

    Rit, zon, gezelschap en sfeer waren allemaal zeer zeer top !

    en zeggen da'k dan nog verre niets geslapen had ... :-)

    Nee, kameraden, het was uitermate gezellig en plezant. Nog van dadde ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja mooi ritje met mooie mensen Ahum ,en der mag ne keer gelachen worden tes nog zo geestig.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.