maandag 17 juni 2013

Zon 16 juni 2013 : de Zeerit XXL

Om 8 uur was er afgesproken voor de klassieke en traditionele zeerit, altijd ergens in de loop van juni verreden. In de volgwagen vandaag de pa van Jonas, maar ook Jonas zelf : een voetbalpartijtje speelde hem duidelijk nog altijd parten… Merci nogmaals aan onze twee chauffeurs van dienst , jullie deden dat prachtig en mogen dat wat ons betreft gerust in de toekomst nog wel eens doen!!

Het pelotonneke voor vandaag zou , ondanks het uitvallen van Jonas (die normaliter zou meerijden op de fiets) toch nog bestaan uit 10 personen, later bijgevuld tot zelfs 11 man! Eddy, Andy, Michael, Tom Sch en Tom VL, David, Eric, Gunther, Wim W (pas lid geworden!) en Benn V.


We startten vanuit Machelen, maar Benn en Michael hadden zich langs het traject geposteerd in Zulte, 5kilometer gezeurd op die manier…

Van daaruit ging het via zoveel als mogelijk binnenwegen naar Sint Eloois Vijve en Ooigem, passeren via Lendelede en via Sint Eloois Winkel en Ledegem richting Dadizele.
Op die manier kwamen we geleidelijk aan meer in open velden, want voorbij Dadizele ging het richting Beselaere. De weg begon nu ook meer en meer wat te glooien. Ondertussen was het eigenlijk wel prima fietsweer : niet al te warm, een duwend zonnetje van boven de wolken en een fikse maar – naar horen zeggen – doenlijke wind als je op kop reed.

In Beselaere moesten we efkes een wegomlegging volgen, maar al gauw kwamen we terug op het traject, net voor Bellewaerde park.
Zo dus via Zillebeke naar Voormezele.

Daar hielden we een eerste stop. De blaas ledigen, de drinkbussen vullen en ook de maag van wat proviand voorzien was de boodschap.

We vervatten onze weg en reden via Dikkebus in de richting van de Kemmelberg, die we in deze editie volledig links lieten liggen. Tov 2012 was dit jaar (gezien we ook de terugrit reden met de fiets) de heuvelzone rond de Kemmelberg geschrapt.
We gingen op die manier geleidelijk aan via binnenwegen naar Poperinge toe.

Hier voorbij waren we wat van richting gedraaid ; op de kaart reden we nu recht omhoog richting de kust : we flirtten wat met de Franse grens en steken die uiteindelijk ook over, om zo het laatste stuk tot aan de kust op Franse bodem te verrijden. We reden hier zelfs een stuk onder zeeniveau, op MIN 2,5 meter, doorheen de Moeren.

In Bray-Dunes, gekend van de strandrace in De Panne, kwamen we echt aan de kust. Hier draaiden we terug oostwaarts, richting België en richting De Panne.

Daar volgden we enkele kilometers de kustbaan. Daarlangs ook de kusttram, die efkes wat ambetant deed : hij reed in de weg en wou van geen kant wat plaats maken…
Soit, wat verder draaiden we van de grote weg af en kwamen zo in Sint Idesbald, waar we SISKA bereikten, onze stopplaats op de middag.

Vlug wat droge kleren aandoen, wat verfrissen en aanschuiven aan tafel voor een Vélowiel, een Coca en een deugddoende ruimte spaghetti. Zelfs wat aperitiefhapjes waren er ondertussen zomaar bijgekomen. Die mannen in de SISKA kennen hunne wereld…

Met de spaghetti op de maag (ikke wat teveel gruyère gegeten denk ik om terug met de fiets te vertrekken) vatten we zo de terugweg aan. Deze was toch vooral met wind in het voordeel. We zullen het gemerkt hebben aan de snelheden , deze bleven gezwind rond de 34 en meer per uur. Ons eindgemiddelde was dan ook ergens tussen de 30 en de 31 per uur, hangt er vanaf welke garmin of fietscomputer we nu juist moeten en mogen geloven.

De terugweg liep in grote lijnen eerst richting Diksmuide en dan richting Roeselare. Een dik halfuur kregen we hier wat miezerige regen over onze nek. Eerst nog wat aarzelend en timide, maar op den duur toch genoeg om de wegen en ook onze tweewieler en onszelf halfnat te krijgen. Soit, we lieten het niet aan ons hart komen en peddelden ijverig verder.

Halfweg Diksmuide en Roeselare kwam onze 11e man ons vervoegen, want voor de aandac htige lezer stonden er in het begin maar 10 namen opgesomd hé… Het was één van de trouwste leden van merijenniezere en laat het nu net nog een extra pittig detail zijn de man die vorig jaar als enige de terugrit WEL met de fiets deed, de fietser die het meeste familie onder de leden heeft meerijden : Dirk vervoegde ons en scoort hiermee meteen ook verdiende punten voor de oevelerijenme (zelfs dubbele hé, zoals alle andere deelnemers)! Het deed deugd om hem nog eens in onze gelederen te hebben.

Voorbij Roeselare, thv Ingelmunster, draaide Tom Sch af richting thuisbasis Lendelede.
Via Meulebeke reden wij verder en aldus schoven ze de grote weg Meulebeke – Dentergem voor en onder onze wielen.

Een uitnodigende asfalt, wat lichte wind in de rug en hier en daar wat zotten die een traditie op die stuk wel wilden eer aan doen…

David voelde zijn benen niet vandaag en schoof vooruit. Vergeef mij als ik iemand mis, maar naast ikzelf dacht ik enkel nog maar Eric en Tom VL te hebben zien meekomen. Vergeef ons dit zot exploot. Het moet ook eens kunnen tegen het einde van zo’n rit.
Uiteraard werd er in Dentergem terug gewacht. Iedereen zijn poer verschoten en we maakte de rit verder rustig af richting Machelen.

Bij het indraaien van Gottem richting Machelen brug was het zowaar Dirk die de ‘eindspurt’ lanceerde. Met Andy en ikzelf terug in het wiel schoot hij vooruit. Ook Tom VL (die vandaag net geen 220km zou afklokken bij thuiskomst!) was er terug bij.
David ‘won’ vlot de spurt.

Aan onze startplaats nam iedereen nog rustig de tijd om afscheid te nemen van elkaar, de begeleiders met onze ELECTRA CONTRACTORS camionette werden nogmaals bedankt (en bij deze ook een uitgebreide dank aan sponsor ELECTRA CONTRACTORS voor het gebruik van de camionette!) en zo reed iedereen moe maar voldaan huiswaarts.

Ik meen het meer dan ik zeg maar zo mogen er nog meer komen hoor, van dergelijke ritten!
Volgende zondag eerste afspraak terug voor een normale ‘zondagse rit’ , richting Ertvelde.

Qua MRNZ is de eerstkomende grotere afspraak de rit in en rond Ardres op 11 augustus !! Kom maar terug mee hé! Ideaal om tijdens de zomer bezig te blijven en voor diegenen die nog een slot aan hun seizoen breien (Cricq of Picardie bvb) een ideale voorbereidingsrit (voor hen op uithouding dan).



Tot binnenkort
Michael

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.