dinsdag 30 april 2013

Zon 28 april 2013 : naar Bottelaere

Het weer blijft fietsend België eerder goed gezind, niet super, maar gewoon ronduit goed, en dus waren we deze morgen toch terug met 9 enthousiastelingen present om de geplande tocht richting Bottelaere aan te vatten : Eric, David, Vincent, Tom VL, Tom L, Fred DC, Frik DL, nieuwkomer Cedric M en ikzelf Michael.

Via de dorpskern van Machelen vertrokken we langs binnenwegen richting Deinze, langsheen de vroegere woning van onze voorzitter, om zo de Oudenaardse en Gaversesteenweg te dwarsen en het pad verder te zetten over de steentjes richting Nazareth. Daar werd stilzwijgend de kasteelstraat gelaten voor wat ze was en namen we de weg over moderne asfalt…

Wat verder de N60 over en zo kwamen we in Gavere, waar we linksaf draaiden, om de beklimming in Semmerszake te verteren. David en Cedric reden hier vlot van de rest van de groep weg; die laatste bleef mooi gegroepeerd.

Zo vervolgend via Vurste en wat kronkelende binnenwegen, stilaan richting doel van deze rit, Bottelaere.

Na Bottelaere reden we doorheen het grotere Merelbeke, om zo geleidelijk aan de terugweg aan te snijden, via Zwijnaarde geleidelijk aan richting de KBC toren, en zo via de gekende weg langs de boorden van Sint Martens Latem terug tot in Deurle.

Via de Leernsesteenweg kwamen we zo dicht tegenaan Deinze, langs de boorden van de Leie.

David reed lek , en zo stonden we toch efkes stil te genieten van het tevoorschijn piepende zonnetje : stilstaan uit de wind en in de zon was het nog aangenaam warm, op de fiets al rijdend vond ik het vandaag geen moment warm genoeg.

Via de Leie ging het zo snel terug naar Machelen.

Vandaag eens een simpel ritje, maar in een streek die we niet zo heel frequent aandoen, een mooie streek. Grote voordeel was dat iedereen een vroeg terug in Machelen was, waarbij sommigen dan ook vroeg thuis waren en anderen nog wat bijtrainden.

Deze week zoals aangekondigd de 4 ritten van de ronde van België, en op zondag de wekelijkse zondagse rit, die naar Merelbeke gaat, echter via andere wegen dan de rit van Bottelaere.

De terugrit vanuit Merelbeke gaat terug via de flanken van de KBC toren / Sint Martens Latem en Deurle richting Sint Denijs Westrem en Deinze ; reden van deze herhaling is dat dit meteen de laatste 20tal kilometer zijn van de ronde van België, die eindigt de dag ervoor op zaterdag 4 mei.



Groeten
Michael

1 opmerking:

  1. Ne keer vroeger thuis kan geen kwaad azo is de vrouw dan ook content ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.