maandag 22 april 2013

Zon 21 april 2013 : naar de Muur en de Bosberg

Mooi weer deze morgen, met een redelijke wind, maar wel terug koud om te vertrekken : slechts een 3tal graden boven het vriespunt. Een 4tal ‘dulle fietsers’ lieten zich echter hierdoor niet afschrikken : Vincent, Tom VL, Tom (zoon Fanny) en ikzelf Michael. De flauwe grap deed aldus de ronde al fietsen dat we vandaag niet konden misrijden : we hadden garmin en tomtom bij ons…

Het vertrek was klassiek richting de col de point de vue en dan verder vanaf Kruishoutem via de grote weg rechtstreeks naar Oudenaarde. Het vervolg van het traject tot aan de Muur is eigenlijk nog veel simpeler : constant de grote weg volgend, eerst de N8 en daarna vanaf Brakel de N493. Toch overal hierlangs behoorlijke fietspaden, met op onze weg eerst en voor de Edelaere te vermorzelen.


Samenvattend voor vandaag viel op dat de groep op alle klimmen (behalve jullie verslaggever voor enkele meterkes op muur en bosberg) gegroepeerd bleef, ondanks het toch wel snijdige tempo dat soms bergop ook aangehouden werd. Algemeen gemiddelde van deze toch niet vlakke rit (900 hoogtemeters) was dan ook uiteindelijk 29 km/h, vrij deftig mag men toch zeggen.

De weg na de Edelaere en tot in Brakel valt dan eerder mee, soms nog wat valsplat en dan terug wat licht aflopend, om uiteindelijk de laatste tweetal kilometer de val richting Brakel te hebben.

Doordat we zo snel vorderden had niemand gezien dat de rittenmaker (ook al reed hij mee) eigenlijk in Brakel de Tenbossestraat had voorzien, kaderend in deze in memoriam van de klassieke ronde van vlaanderen… we waren er voorbij en volgden gewoon de grote weg.

Wat verder dan nog Parikeberg over, terug en grouppe, die ‘molshoop’ zoals Tom VL hem aankondigde. Toch wel een vrij actieve mol hoor moet ik dan zeggen.

En zo kwamen we echt heel vlot dalend nader naar Geraardsbergen. Aan de grote weg eens een groen licht, dus we konden direct doorvlammen, de gekende brug over de spoorweg over en doorheen het centrum richting de Vesten, waar er vandaag een marktje aan de gang was, dat ons echter niet hinderde.

De beklimming was klassiek : lastigst voordat de Muur begint.

Bovenop de kapelmuur stopten we efkes en deden een plaske en aten wat. De wegenwerken zijn inderdaad nog volop aan de gang : het zal echt mooi worden hoor… klinkerweggetjes zullen rond de Kapel worden aangelegd en ook de afdaling na de kapel is een stuk zo opgebouwd.

We moesten enkele tientallen meter behoedzaam wandelend / fietsend verder, maar zeker doenlijk.

Zo de weg vervolgend richting de fameuze Bosberg. Het stuk betonweg voor het bos mag je zeker ook in de klim rekenen, want daar voelde het terug zwaar aan.

Na de bosberg nog enkele kilometer de grote weg verder volgen en dan linksaf draaien, om een terugweg aan te vatten via heel wat wegen die we nog nooit deden. Wel ook een schone streek.
We passeerden op die manier doorheen : Keringen, Idegem en zo richting Sint Goriks Oudenhove en Roborst.

Dan kwamen we terug op wat meer gekend terrein en draaiden plots rechtsweg op de weg Smarre… dan weet je het wel.
Bewust of niet, ik weet het niet meer, maar ik tekende ditmaal niet de Molenberg zelf op het parcours, maar de afslag Smarre-Konkelstraat, een beklimming naar de hoogte van de Molenberg, die naar mijn aanvoelen minstens even zwaar is als de kasseiversie.

Boven op de Molenberg linksweg, naar Sint Denijs Boekel om op die manier definitief de terugweg aan te vatten, via nu al wat vlakkere en grotere wegen richting Nederzwalm – Zingem – Lozer en zo verder terug naar onze startplaats. Met de zijwind en wind wat in het voordeel bleven we maar voortstomen, met vooral dank aan TomTom en Vincent, en enkele procentjes van de tijd ook wel eens ikzelf, om het tempo zo strak te houden.

Bij deze alvast een oproep aan de jongste Tom om zich toch maar vast lid te maken en frequenter te komen meerijden!!

Kortom, ondanks dat we maar met 4 waren, toch terug leuke rit, strak tempo maar door iedereen goed verteerd, in een prachtig landschap en bijna constant onder een pril lentezonneke.

Volgende week rijden we een bescheidener ritje naar Bottelaere, meteen de laatste mrnz rit voor de ronde van België die deze toeristengroep enkele dagen nadien begint.



Michael

7 opmerkingen:

  1. Was op tijd wakker, maar de temperatuur, terug vroeg uit bed, de zere benen deden met toch terug in bed kruipen! Had misschien toch beter meegereden aan het verslag te lezen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het opstaan is altijd het lastigste hé... ja was een prima rit, de afwezigen hebben iets gemist.

    michael

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Moest al de voorbije week om 5u uit bed, zaterdag nog eens...moest het een graad of 10 geweest zijn de goesting zou al veel meer geweest zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Precies een kanshebber voor dubbele Oevelerijenmepunten, is.een gedachte die bij me opkomt.

    Dikke proficiat aan de vier de MRNZ gisteren hoog hielden. Het heeft geen haar gescheeld of ik maakte de verplaatsing van aan de caravan (met c) aan zee om deze van de RVV-gedegradeerde kilometers mee te maken. Jammer van het ziekjes zijn

    Waar zaten al die andere mannen en vrouwen ?

    En tot slot ... gezien de naam van de club is neergelegd bij de griffie zal een eventuele wijziging geld kosten hoor. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi verslag enkel een kleine opmerking,Tom is niet mijn zoon maar de vriend van mijn dochter :-)... ah ja ook dit nog, deze madam durft echt niet met MRNZ naar de hellingskes rijden :-s

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar toet toet, Fanny.

      Komt gij maar mee, zelfs naar de hellingskes. Er zijn afspraken die zonder gemor dienen gevolgd te worden en de bijzonderste is "Samen uit, samen thuis"

      Niet twijfelen, Fanny. Meekomen meiske

      Verwijderen
    2. Fanny, ik had al opgevangen dat ik een fouteke gemaakt had... bij deze dus de correctie : jouw toekomstige schoonzoon om het helemaal correct te stellen

      En inderdaad, zoals Eddy schrijft : we vlamden gewoon vrij goed door omdat we snel stilzwijgend doorhadden dat we alle4 het tempo aankonden ; het tempo wordt altijd aangepast aan de meerijdende personen. En nog een stap verder denkende : ik denk niet dat jij zo'n rode kaken zou moeten krijgen bergop hoor...

      michael

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.