maandag 20 augustus 2012

Zon 19/08/2012 : naar Sint Denijs

Kamelen van de dag, rond 8uur present aan Machelen brug : 8 bulten , namelijk : Dirk, David, Frik en ikzelf Michael.

We gingen op pad voor wat op het eerste zicht een easy ride leek, maar de streek rond Zwevegem en Sint Denijs is toch wel venijnig, als je het tempo wil hoog houden.

Eerst ging het via de ‘andere’ kant van de Leie (links als je richting Waregem rijdt) tot in Olsene, om daar dan via binnenwegen Zulte op te zoeken en eindelijk nog eens een fietser de voetgangerstunnel onder de spoorweg te laten nemen nabij het oude station van Zulte.

Zo kwamen we in de Leenstraat uit en via de Gentse Heerweg kwamen we Waregem binnengerold.



Frik en ikzelf reden het eerste deel van de rit aan een gezapig 30 per uur tempootje tegen een mild verkoelend (ahum…) briesje in, op kop.

Via de Holstraat, waar we de VIP bouwsels voor het hippopolis gebeuren van volgende week al uit de grond zagen groeien, reden we naar Del Sport toe en zo via de Biest en de industriezone van Waregem naar de Plasstraat, gekend onder de leden als een straat die zijn eer aan doet…

Via de Vichtseweg zo naar… jawel Vichte! En daar dan rechtdoor om zo richting Ingooigem te geraken, met als intermezzo nog de Oliebergstraat.

Verder naar Zwevegem en van hieruit werd het dan stilaan lastiger. Eerst een kronkelend golvend straatje langs het kanaal Kortrijk Bossuit.

En dan een wegje dat onverhard was : vlug een ommeweg via de gps uit de duim gezogen en algauw waren we terug op onze route. Via de Beerbosstraat (lastig! Zeker als Dirk beslist om nog eens door te trekken tot boven…) ging het zo richting de kasseien om op die manier op de Doorniksebaan uit te komen, verste punt in de rit. We volgden die weg enkele kilometers richting Doornik, namelijk tot in Kooigem.

Daar linksaf om zo de klimmende maar goed lopende weg richting Sint Denijs aan te vatten.

Daar was het David die zijn duivels eens wou ontbinden ; Dirk nam over ; nog eens David en zo waren we boven, alé toch aan een witte streep over de weg… de top lag nog een 200m verder… weer geen goede tijd op een bepaalde site die klimtijden bijhoudt via gpx files… ik weet de naam niet meer…

Via Sint Denijs dan de terugweg naar Moen toe. Met ondertussen dus vanaf Kooigem de wind in de rug werd het aangenaam fietsen.

Er werd nog een kleine omweg gemaakt om in Tiegem de Tiegemberg te nemen, maar nu eens via de Bergstraat en daar boven rechtsweg, nog een aangename uitloper tot helemaal aan de top.

Het was terug David die van in de voet volle pétrol gaf. Niemand kon hem volgen.

Geen zorgen, boven werd zoals we hoog in ons vaandel dragen flink en broederlijk gewacht en gehergroepeerd reden we richting Anzegem en zo verder naar Waregem.

Via de boorden van Waregem (richting Oud Konijntje, de Happy) bereikte we terug grondgebied Zulte. 3 van de 4 waren thuis, Frik reed de laatste paar kilometertjes langs de Leie verder tot aan zijn auto, geparkeerd aan de startplaats.

Volgende week rit naar de piste van Roubaix !! Wie wil weten of we binnenraken : kom mee ! en indien echt totaal verhinderd, lees het verslag nadien. Wie weet met foto’s van op de piste, wie weet met foto’s van de Gendarmerie…



Michael

1 opmerking:

  1. Mooi ritje met beetje speeltijd op de heuveltjes :-) Hadden uiteindelijk nog 29gem, terwijl ik vond dat we toch op het gemakske reden!! Die site noemt STRAVA

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.