maandag 13 augustus 2012

Zon 12/08/2012 : naar Hooglede en Gits

Terug goed fietsweer deze ochtend en aldus ook meteen 6 fietsers in deze verlofperiode aan de start in Machelen : Dirk, David, Vincent, Tom, John en ikzelf Michael. Bij het luiden van de klokkentoren trokken we ons op gang voor een vlak zomers ritje.

Via Gottem en Markegem kwamen we op de Gentstraat richting Meulebeke uit. De toon en de snelheid waren meteen gezet, mede dankzij de wind die in het voordeel blies in de eerste helft van de rit : snelheden tussen 30 en 35 per uur. Pas op : in het wiel voor de mindere goden dankzij de prima wegen en de rugwind goed haalbaar hoor.

In Meulebeke namen we dan de Roeselarestraat, een weg die we ondertussen al frequent gebruikten om
deze streken aan te doen. Mooi rechtuit, toch nog rustig en een goede ondergrond : de snelheid werd gehandhaafd…

Hier kwamen we ook Tom Schotte tegen, die van Lendelede was gestart. Hij draaide om het groepje te vervoegen, maar moest meteen een fikse achtervolging inzetten : wij aan 37 per uur, dusja… als een mens dan 150m moet dichtrijden moet je uit je kot komen…

Via de boorden van Izegem en Kachtem kwamen we aan de brug langs de E403, waar we rechtsaf (noordwaarts) afsloegen om zo een stukje parallel met de autostrade te rijden.

Dicht tegen Ardooie reden we terug westwaarts. We bereikten aldus Gits, waar we een lusje maakten in het toch wel mooie centrum om zo de Gitsberg te kunnen beklimmen. Vrij lastig, ook al omdat je op dat nauw fietspad moet manoevreren…

Boven rechtsweg, naar Hooglede toe.


Van hier voorts begonnen we dan aan de terugweg, nu met kopwind. Het tempo bleef echter mooi onderhouden, rond 30-32 per uur. Iedereen deed ook naar eigen kunnen zijn deel in het kopwerk.

In Lichtervelde namen we nog een voorproefje op de VTT tochten voor komende winter door de wegenwerken aan het station, maar al snel waren we ‘back on track’ en zetten we onze weg voort.

Tielt was de volgende stad die we door reden. Net voor Tielt nog de Egemsesteenweg : 2kilometer lang, zo recht als een pijl, maar venijnige betonbaan die net genoeg omhoog loopt om met de tegenwind die we erop hadden, toch elke spiervezel in de dijen te doen kraken… Maar niet barsten hoor : Dirk en Tom Sch op kop en iedereen er stilzwijgend achter, de ene van bewondering, de andere van piepedood zitten (ik spreek uit eigen ervaring).

Net na Tielt linksweg van de grote weg, naar… ja hoor : eens de achterkant van de Poelberg. Nog wat krachtpatserij in de beklimming en erna eerder verder op het gemak wat verder.

We kwamen op de grote weg richting Dentergem : rechttoe rechtaan ook, maar heel mooie asfalt. De snelheid werd nog eens gevoelig omhoog getrokken tot in Dentergem. Een echt gat werd nooit geslagen.

Na Dentergem was iedereen zijn pap wat bekoeld en reden we huiswaarts (Machelen) op het gemak.

In de afspanning werd nog wat na-ge-aperitiefd door enkelen van de deelnemers.

Nu woensdag Hemelvaart en dus Hemelse rit : naar pays des collines met bijna al wat moois daar aanwezig om bergop te rijden! Kom zeker af indien je kunt!! Het belooft een toprit voor deze zomer te worden.




Michael

2 opmerkingen:

  1. Damn ... toch weeral de trein gemist ;-(

    Enkele minuten na 8u was ik op plaats van
    afspraak, maar de vogels waren al gaan vliegen.

    Dat overkomt me nu al voor de 2de keer.
    Vanaf nu best een Red Bull als ontbijt denk ik ;-);-);-)

    Dan maar een tochtje op mijnen heel alleen : net geen 80 km tegen net geen 29 km/u gemiddeld ... wel vlak maar soms toch wel serieus wat kopwind. Tevreden gevoel ;-)

    Voor nu woensdag doe ik een nieuwe poging om er op tijd te geraken ... want de volgende rit ziet er SUPER uit !

    Cheers

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, bij het luiden van de klokken van de kerk van Machelen vertrekken we...

    jammer, we hadden je er graag bij gehad!!

    tot woensdag, ga er misschien van uit dat je er om 7h45 al moet staan, dat helpt om dan echt op tijd te zijn....
    (tip van een kenner)

    michael



    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.