maandag 28 mei 2012

Ma 28 mei : naar pays des collines

Met opnieuw een zomerse zon reden we vandaag een rit richting het prachtige landschap voorbij Ronse : pays des collines.

Aan de startplaats in Machelen efkes verschoten : enkel Andy stond paraat.... Wel frik zijn auto, maar geen frik te speuren....

Op dat moment kreeg Andy telefoon van Geert VDP : frik en hijzelf stonden aan de brug in Zulte. Ze hadden dat verkeerdelijk zo op de site zien staan.

Let dus op : als je naar de gpx gaat kijken (ridewithgps) staat daar inderdaad rechtsbovenaan ergens Zulte, omdat onze startplaats Machelen nu eenmaal grondgebied Zulte is.
Vergis u hierin niet. Startplaats is altijd brug te Machelen.

In uitzonderingsgevallen zal dit steeds heel duidelijk worden gemaakt op de site zelf.
Soit, geen probleem : afgesproken langs het traject aan de Gentse Heirweg thv TNT.
En zo waren we weg richting Waregem.
Op de baan richting Anzegem pikte ook Tom in (die was vertrekken van thuis, Lendelede). We waren dus met 5 mrnz mannen vandaag.

Van Anzegem de rechte weg via Kaster naar Berchem en daar de Nieuwe Kwaremont.
Op die helling pikte nog een fietser aan : een lange smalle nieuwenhovespurter. Een aangename mens, vriendelijk, maar vooral : goede rijder. Hij reed de rest van de rit met ons mee, zo waren we met 6.
Bedankt voor het gezelschap en ... Altijd welkom he!!! Zie in de kalender op de site om te zien wanneer we welke richting uitgaan.

Op het einde van de rit vroeg ik zijn naam, die hij ook zei, maar die ik natuurlijk vergeten ben.... Ik gok op Frank of Frans.
Dan de Hotondberg op en rechts de Kruisberg naar beneden.
Zo door Ronse, om de grote weg naar Ellezelles te volgen.

Ondertussen bewees Frik op iedere helling zijn sprong - eerder een hinkstapsprong - vooruit op de fiets! Hij volgde vlot mee in het spoor van de rest op de meeste van de hellingen.
En dat waren er teveel : pays des collines is bergop en bergaf. Vlak moeten ze daar nog uitvinden. Alhoewel, ze moeten dat niet hoor. Het is er prima zoals het is nu.

We deden vele ongekende, maar ook een aantal met bekendere namen zoals les hauts, bruyeres, rue d'abbaye.

Iedereen was het erover eens : met dit gezelschap en dit weer op dit parcours : wat zou er leuker kunnen zijn op een feestdagvoormiddag ? Niets he.

Na een hele lus te hebben rondgereden aldaar staken we de N8 over: signaal dat we op weg waren naar huis, via Schorisse en zo naar de Roman toe en de Edelaere naar beneden.

Vanuit Oudenaerde dan nog de goeie getrouwe lastige afsluiter naar Kruishoutem en zo raakte iedereen thuis met een meer dan voldaan gevoel, zowel in het kopke als in de benen.

Volgende week geen verlengd weekend, maar wel een klassieke zondagse rit, dus start 8h30, terug glooiend, in de streek van de Kluisberg.
Tot dan !



Michael

2 opmerkingen:

  1. een prachtige rit, voor herhaling vatbaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moest naar Werchter Boutique. Natuurlijk een mooi ritje gemist...volgende week dan maar op post!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.