dinsdag 1 mei 2012

Din 01/05/2012 : naar de Ijzertoren in Diksmuide

Deze morgen kwamen er totaal onverwachts zowaar opklaringen onze kant opgeschoven, toen we net via Gottem naar Dentergem vertrokken waren.

Via de vlotte weg naar Meulebeke zagen we die blauwe stroken stilaan opdoemen... Wij aan de start te Machelen waren vandaag : het bestuur.

Vanuit de Spano fabriek bemerkten we ook dat er wel degelijk wind stond, en dat die uit het zuidwesten blies, een richting die we nooit rechtstreeks zouden rijden vandaag, dus geen enkele strook pal windop of windachter. Achteraf gezien was dit ideaal.



 Net voorbij Meulebeke dan rechttoe rechtaan verder richting Izegem en Kachtem. Thv de Brugseweg kwamen we Tom tegen. Die was het parcours tegemoet gereden vanuit Lendelede waar hij woont. Voorbij Kachtem trokken we ietske meer noordwestelijke richting uit, om zo via Beveren te rijden richting Hooglede.

Daar, rondom Roeselare kwam de Frederik (Frik) tegen, die ook tegemoet was gereden vanuit Roeselare, waar hij woont. Op die manier waren we voltallig voor vandaag : 5 rijders voor een prachtige tocht.

 In Hooglede veruit de enigste stijgende meters van de dag verteerd, ging het verder via binnenwegen richting Zarren. Daar kwamen we stilaan op de grote N35, om de laatste paar kilometer, via Esen, tot in Diksmuide te raken.

De zon was er ondertussen al een uur volop bij. Ook aangename temperaturen. En de wind constant zijwind tot zijwind tegen, ideaal : het tempo bleef rond de 30 en net erboven : gezapig, vooral omdat het tempo constant werd gehouden, maar toch degelijk. Net bij het binnenrijden van Diksmuide reed Tom lek vooraan, maar dit euvel was in een handvol minuutjes opgelost en we zagen de Ijzertoren voor onze neus liggen.

Op de brug linksaf, om een fiks aantal kilometer (zo voelde het alleszins aan) de Ijzer te volgen. Hier blies de wind nu echt wel bijna pal windop (nog net ietske meer van rechtskomend). Maar iedereen deed zijn deel en zo bleef het tempo nog steeds rond de 30 per uur. Ter hoogte van de Knokkebrug draaiden we rechtsweg, langs het Ieperleekanaal.

Daar zaten we tgv de bomen langs het water wat afgeschermd van de wind. We verlieten na enkele kilometer het Ieperleekanaal, om zo Merkem te bereiken. We moesten er een kleine omweg volgen tgv wegenwerken. Ondertussen waren we een mooi treintje aan het vormen, waarbij vlotte afwisselingen zorgden voor een mooi tempo, ondanks de wind, maar met toch nog relatief doenlijk gevoel van afzien. 

Vanuit Merken dan terug via binnenwegen naar Madonna Langemark en zo verder naar Poelkapelle. Daar de grote weg richting Westrozebeke. Stilaan bereikten we op die manier terug dichterbij gelegen gebieden, via de weg naar Oostnieuwkerke kwamen we namelijk uit in Beitem, waar we nog de kasseitjes van de Zilverberg onder de wielen werden geschoven.

Ter hoogte van de Zilverberg reed Frik richting huis. Hierna via het Sterrenbos dan binnenwegen opzoeken om zo richting Izegem te trekken, verder via Emelgem naar Ingelmunster. We zeiden hier vaarwel aan Tom, met hulp voor het kopwerk onderweg!

Vanaf Ingelmunster namen we dan het jaagpad langs het kanaal Roselare - Ooigem en verder dan de Leie naar huis. De laatste 10tal kilometer begonnen zowel Andy als ikzelf wat zwart voor de ogen te zien : de naftetank raakte leeg... Eddy daarentegen brommerde rustig voort.

Een rit van een dikke 125km onder leuk gezelschap en met eindelijk eens een zonneke op ons kopkes!

Tot zondag!


 Michael

3 opmerkingen:

  1. Mooie rit, inderdaad de nafte was op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Absoluut, een hele mooie rit. Goe gereden van ons alle vijf eigenlijk hoor. Mooi mooi.
    Parcours is er eentje om aan te stippen voor herhaling hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. je zult het mss niet geloven, maar van mij was de nafte ook op! Erna nog naar sunparks geweest, en ik lag PAFFF in de zetel :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.