zondag 26 juni 2011

26-6-2011 : Zeerit : Naar Koksijde en terug.

Zondag heeft de Merijenniezere - A bloc zeetocht plaatsgehad.
Een rit die dit jaar door omstandigheden doorging zonder volgwagen, startte vanuit Zulte en ging -omwille van het ontbreken van de extra veiligheid van de volgwagen met signalisatie- over andere wegen.  Minder hoofdwegen en meer kleinere en rustiger wegen.

Ondanks wat kan gevreesd worden steeg het aantal kilometer hierdoor toch niet zó spectaculair.  Bovendien bezorgde het weer een soort ontdekkingsgevoel en niet het "déjà-vue"-gevoel.  Nu, zijn we daar niet allemaal naar op zoek, op één of andere manier ?

Er waren, ook door omstandigheden nogal wat Merijenniezere-thuisblijvers.  En zij konden, als ze wat wilden, net als alle andere bezoekers van de site via het Live Tracking systeem van Twins.IT in real time volgen waar de rijders zich op het moment van raadplegen van de site bevonden.

Voor een grotere weergave met meer mogelijkheden, klik op het kaartje
De tocht voer van Zulte naar Koksijde waar we opnieuw met open armen ontvangen werden ontvangen door Sandrine en Olivier in hun Gasterie Ten Duinen te Koksijde, dat deel uitmaakt van het domein van het Abdijmuseum aldaar.  Bij het binnenrijden van Koksijde werden we zelfs verwelkomd door een musicerende fanfare.

In de Gasterie werden we opnieuw vergast op een overheerlijke spaghetti.  De verse maatjes die als verrassingshapje voorzien waren, werden zeer gewaardeerd.  Het was wéér overheerlijk en fantastisch !

In de fotoreeks hieronder zie je nog een impressie van de opgegraven abdij die vanuit de Gasterie en haar terras zeer goed zichtbaar is.

Nadien werd de terugtocht aangevat.  Alleen werd dit niet gedaan langs het voorziene traject.






Het weer was een absolute meevaller, want tegen dat de zon er écht doorkwam en de hoge hitte zich liet gevoelen waren we terug thuis met een kleine 155 km op de teller.

Voor de afwezigen geldt weer helemaal het spreekwoord : de afwezigen hebben ongelijk.
Voor een volgende zeerit is het wéér lang wachten hé ;)

4 opmerkingen:

  1. ik vond het een superrit! mooi traject langs rustiger wegen, aangenaam weertje en op het laatste (als ik moest afdraaien naar elverdinge terug) nog een fikse 25km windop gebeuld...

    tot volgend jaar op de zeerit!!
    michael

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 125km meegereden door omstandigheden. Ben toch zeer tevreden van mijn deelname. Idiale laatste rit voor de Marmotte. Dank aan de uitbaters van Gasterie voor de heerlijke spaghetti.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. inderdaad, een mooie rit, een goede ontvangst en spaghetti in de Gasterie, En hopelijk blijft mijn record van 3 platte banden op nog geen 40 kilometer nog even op de tabellen staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Was leuke rit !En lekkere spaghetti!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.