donderdag 14 oktober 2010

Zon 10-10-2010: Een zonnige zondagmorgen...

Zondag werd er naar wekelijkse gewoonte weer gereden door Merijenniezere. Veel waren er niet aanwezig. Sven, Kristof, Koen en ikzelf trotseerden die frisse zondagochtend. Je kon toch al voelen dat de winter stilaan op komst is, maar het was wel nog genieten van het stralende zonnetje!

Maar al snel was dat fris gevoel helemaal verdwenen toen we het korte klimmetje naar de Uitkijktoren overwonnen hadden. Van daaruit reden we door Kruishoutem richting Nokere en Wortegem-Petegem. Dit keer langs baantjes die ik nog niet veel gedaan had eigenlijk. Mooi en goed om weten!

Daarna reden we verder naar Tiegem om de berg nog eens te beklimmen. De lange kant dit keer. Minder steil en je kan er een mooi strak tempo blijven aanhouden. Hierna volgden onze wegen naar Kluisbergen. Neenee, niet om die daar te gaan beklimmen, maar er mooi langs te rijden en zo uit te komen op de geasfalteerde spoorwegbedding die ons naar Oudenaarde leidt. Met de wind op kop bleven de benen goed ronddraaien.

Eens in Oudenaarde aangekomen besloten we om terug te keren richting Kruishoutem. Fietsen in het najaar hoeft niet zo lang en pittig te zijn zoals in het voorjaar hé.

Bij het passeren van Xhoutem besloot ik om af te draaien en naar huis te rijden en de rest reed waarschijnlijk rustig verder tot in Machelen. Of werd er toch nog gekoerst?

Het was een leuke rit onder een stralende oktoberzon! Wat moet een mens nog meer hebben!

grtz Jeroen

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.