maandag 18 oktober 2010

Zat 16-10-2010: Koppenberg VTT

Vorige zaterdag was er de 20ste editie van de Koppenberg VTT. De naam spreekt voor zich hoe zwaar die rit daar wel is. En dit jaar was het weer niet anders...

Om half 9 stonden Andy, Maarten, Eric en ik paraat om weer eens goed in het veld te gaan crossen of was het door de regen "in de modder gaan ploeteren" geworden? Dat zou het verloop van de rit ons wel snel duidelijk maken.



Het parcours werd dit keer in de andere richting gereden dan voorbije jaren. Misschien niet slecht, want toen moesten we de Koppenberg al gaan beklimmen na enkele km en hadden we de tijd niet gekregen om ons op te warmen. Nu kwam de Koppenberg pas na 46km en hadden we dus ruim de tijd om op temperatuur te komen! :-)

In het begin lagen de paden er nog redelijk berijdbaar bij. Dit bleek even verder niet meer zo te zijn. Modder, modder en nog eens modder. De overvloedige regenval van de voorbije nacht had precies wel zijn sporen nagelaten. De ene strook al beter dan de andere, maar soms werden we verplicht te voet gezet.

Onderweg hadden we 2 bevoorradingen. Voor maar 2,5€ inschrijvingsgeld konden we zeker niet klagen. Bij de tweede stop was er zelfs mogelijkheid om uw slokdarm wat te verwarmen door middel van jenever! Dit hebben we toch wijselijk aan ons voorbij laten gaan. :-)

Het Kluisbos is een plezier voor elke mountainbiker. Pittige klimmetjes, technische hoogstandjes en ferme afdalingen. Niet zonder gevaar en niet zonder risico. Maar we lieten ons niet kennen en we gingen er helemaal voor!

Op het einde kwam dan de Koppenberg. We reden hem allemaal vlot naar boven. Eric en ik hadden even wat voorsprong en reden rustig verder tot we beseften dat we door niemand meer gevolgd werden. Wij dan maar terug en kwamen tot de vaststelling dat we een pijltje niet gezien hadden. Oei!

Toen we terugkwamen aan Dorpshuis De Linde stonden Andy en Maarten al aan te schuiven om hun fiets af te spuiten. Eric had geen tijd meer, dus ging hij door. Maarten besliste even later hetzelfde. Andy en ik konden nog onze fiets proper spuiten en vertrokken ook naar huis. Geen après-vtt dit keer, maar uitstel is geen afstel! :-)

Bedankt gasten voor het gezelschap. Het was plezant samen met jullie in de modder te mogen ploeteren! Tot de volgende!

grtz Jeroen

4 opmerkingen:

  1. Niet op gelet eigenlijk. Compleet opgegaan in het fietsen en geen aandacht meer voor het gebeuren daarrond! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als gevolg van de regen een pittige rit, maar in aangenaam gezelschap genoten van deze modderpartij. En de volgende keer hopelijk wat tijd voor het nagenieten ook, want voorlopig nogal veel tijd nodig om te genieten van de gevolgen van mijn andere prestaties...
    Merci a tous

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.