dinsdag 14 september 2010

Zon 12-09-2010: Innergetic Pijl

Eergisteren was er de vijfde editie van de Innergetic Pijl te Tielt. Aangezien Merijenniezere op de affiche stond ervan mochten we uiteraard niet ontbreken!

Met 8 man sterk waren we: Dirk, Eric, Steven, Philip, Pascal, Andy, Maarten en ik. David was oorspronkelijk ook ingeschreven, maar door de slechte weersomstandigheden en nog maar ziek geweest te zijn, besloot hij om geen risico's te nemen en niet mee te fietsen.
De bedoeling was dat Tom Boonen kwam opdagen om mee te fietsen met ons, maar dat bleek dan uiteindelijk niet zo te zijn. Laat ons zeggen dat hij zijn kat gestuurd heeft. Tot ontgoocheling van iedereen die daar stond te wachten om een glimp van hem op te vangen of om de kans te krijgen er eens naast te fietsen. Gelukkig waren er nog 2 andere Quick-Step renners. Kurt Hovelijnck en Frederique Robert waren er wel.

Wij dan maar weg in het zog van de Quick-Steppers. De moto's die de weg voor ons afzetten deden prima hun werk. Nergens hoefden we te stoppen en reden in volle vaart richting de Vlaamse Ardennen. Maar voor we daar waren gebeurde er een valpartij. Een jonge man schoof onderuit in een draai. Wellicht wel door de regen. En ja, ik reed net achter hem, kon niet meer ontwijken en botste op zijn fiets en ging zo overkop en belande in een dijk. Een zachte landing, al zeg ik het zelf. Het enige probleem was dat er een halve meter water stond door de hevige regenval. Kletsnat dus. Na het uit de dijk vissen van mijn fiets en drinkbussen was het de beurt aan mezelf. Na wat klimwerk voelde ik terug het asvalt onder mijn voeten en geen water. Hoewel...

De volgwagen vroeg of alles ok was en dat bleek ook zo te zijn, dus wij weer verder.
We reden langs Oudenaarde, Mater, Horebeke en Schorisse. Een reeks van bekende en onbekende heuvels volgden elkaar snel op met alle gevolgen van dien. Het peleton was net voor de bevoorrading aan La Houppe al serieus uitgedund. Nog zo'n 15-20 man konden blijven volgen. De rest kwam later terug aansluiten tijdens de bevoorrading. En het was weer in orde hoor! Cake, peperkoek, honingkoek, banaan, coca cola, aquarius en nog zoveel meer! Lekker!

Vanaf dan waren we weer op terugweg naar Tielt en werd er eigenlijk vrij kalm gereden. In tegenstelling tot vorig jaar! Nog een kleine valpartij aan het rondpunt in Oudenaarde, maar zonder erg. We passeerden nog Kruishoutem en Zulte om zo in Tielt uit te komen en nog eens de Poelberg omhoog te rijden om de rit in schoonheid af te sluiten. Na 102 km was iedereen vuil en voldaan terug in Tielt.

Snel nog enkele sportdrankjes nuttigen (dezelfde zoals degene op de affiche) en dan terug huiswaarts.

Conclusie Innergetic Pijl: Een vrij mooie rit, met uitgebreide bevoorrading en dat voor maar 5 euro inschrijvingsgeld! Jammer dat Boonen er niet was, maar dat was misschien maar best. Hij ging toch niet kunnen volgen hebben! Moehahaha!

En nog voor de liefhebbers onderstaande link:
http://www.citymail.be/nieuws_detail.php?nb=56







grtz Jeroen

6 opmerkingen:

  1. Ja, we stonden daar allemaal schoon te wachten voor spek en bonen (woeha). Maar ook zonder onze topcoureur genoten van een mooie rit in aangenaam gezelschap. Met 165 kilometer op de teller moe,terug droog en voldaan terug aangekomen in Landegem City...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. bedankt Maarten dade mij een topcoureur noemt, maar kblijf zelf eerder wat bescheiden:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 't was op mij dat hij het had, David ;))))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Uitslag Tombola:
    228 Canvas Quickstep
    Iemand van ons?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik heb 230...en DENK dat ik eerste nummer had van ons bende

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.