zondag 15 augustus 2010

Memorial Tom Simpson 14 augustus 2010

 

Met 3 man sterk stonden we op een ontiegelijk vroeg uur (’t is tenslotte voor mij nog steeds vakantie) aan de start van de Memorial Tom Simpson te Gent, een rit  georganiseerd door de club van de collega van David. Naast David en mezelf was ook Jeroen van de partij. Na de vakantie waren we allemaal al ietsje verwijderd van onze topvorm en we besloten voor de 115 kilometer te gaan.

Met z’n drieën reden we richting Zwijnaarde. Een eenzame fietser die we voorbijreden pikte zijn wagonnetje aan en draaide mee richting eerste bevoorrading. En eerlijk is eerlijk, mede onder invloed van onze metgezel werd het tempo er stevig ingehouden. En zo ging het al snel naar heuvelachtig gebied. Via Munte reden we langs Balegem naar Zottegem. Uiteindelijk hielden we voor de eerste maal halt in Steenhuize, meer bepaald in het clublokaal van Unitas steenhuize en de thuisbasis van de gebroeders Scheirlinck. Voor de mountainbikers onder ons: de wintertocht van Unitas Steenhuize is een topper.

Na de bevoorrading hielden we het tempo strak richting  St.-Maria-Oudenhove en Michelbeke  om aan te komen in Zwalm waar we op een tweede bevoorrading getrakteerd werden. Het was ook daar dat David nog een aantal collega’s tegen het lijf liep die aan de start staan van een schitterende wielercarrière.  Via Dikkelvenne, Gavere, Semmerzake, Eke, De Pinte en St.-Denijs-Westrem reden we terug naar de Gentse Watersportbaan. Daar aangekomen namen we een welgekomen verfrissing op een terrasje in de zon.

Misschien niet het meest uitdagende parcours, maar het was voor merijenniezere zeker geen platgereden terrein en met het aangehouden tempo was het meer dan lastig genoeg. Bovendien kregen we dit alles voorgeschoteld voor de democratische prijs van 2 euro. Neem hierbij aangenaam gezelschap en we kunnen gerust zeggen, meer moet dat niet zijn…

 

Maarten

3 opmerkingen:

  1. Maarten, beter zou ik het niet kunnen omschrijven. Vorig jaar vond ik de 70km schoon, gisteren de 115 was nog schoner. Volgend jaar zal ik de 150moeten doen zeker:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. btw, Maarten en Jeroen, bedankt om mij te vergezellen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vond het nog een mooi ritje eigenlijk. Ideaal om de beentjes eens te strekken! :-)
    Volgend jaar de langste afstand zeker? Maar dan misschien wel ietske meer op het gemak. :-)
    grtz

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.