zondag 25 mei 2008

Zon 25-05-2008: De nieuwe kledij is er en al direct gedoopt

Zouden we vandaag fietsen of zou het zwemmen worden. In de voorbije dagen waren de weerberichten voor deze zondag zo alarmerend slecht dat we het al in onze hoofden lieten spelen om eventueel te gaan zwemmen.

Dat was zo bij de voorbespreking vrijdag bij Andy, die achter onze kledij had gereden naar Laarne bij De Geest. Bij De Geest hadden ze blijkbaar productieproblemen gekend waardoor de leveringstermijn voor onze kledij flink wat vertraging had opgelopen.
Maar, nu we de kledij hebben, was het het wachten meer dan waard. Vroeg of laat komen er wel foto's van online.

Vandaag dan toch vertrokken op de fiets. Het weer zag er zeer bewolkt uit. Regen zou er zeker van komen, maar waar en hoeveel was nog zeer de vraag.
Om 8u20 zag ik niemand aan de Kromme brug. Dan maar door naar Grammenebrug te Machelen. Om 8u30 zag ik er 2 van Merijenniezere komen. Nu is het zeer duidelijk hé, met die kledij. Andy en Jeroen.

Met zijn drieën waren we weg. We zouden het met de mogelijke regen vlak houden en eens naar Kortrijk rijden. Bij het vertrekken begon het al zeer licht te miezeren. Miezeren ... merijenniezere ... Nog voor we in Olsene waren begon het al meer te druppelen. Kort daarna haalden we 2 man in, waarvan één blauwe kledij droeg van een WTC uit Deinze. Even later begon het nog meer te regenen. Gieten eigenlijk waardoor we in Zulte onder een brug stopten om het regenjasje te kunnen aantrekken (een beetje laat, maar kom).

Terwijl we dat deden, reden die 2 man weer voorbij met het nodige plezier. Plezier dat er even later weer was toen wij ze terugpakten. "Tot de volgende brug" werd ons nog toegeroepen.

Op grondgebied Wielsbeke sprong Jeroen zijn fietscomputertje plots van zijn stuur. Omdraaien en meehelpen zoeken was de boodschap. Nadat Jeroen zelf zijn computertje gevonden had konden we weer verder. Intussen was mijn bril aan het aandampen dat ik hem niet langer zou kunnen dragen. Nochtans had hij al zijn werk gedaan bij de bescherming van mijn ogen tegen opspattend water.

Dat het Jeroen's fiets zijn dagje niet was, bleek even voorbij Desselgem. Met een luide en korte "krak" gaf het achterwiel van Jeroen's fiets de geest. Spaak gebroken, maar afgaande op de grote slag die in zijn wiel zit, zou het wel eens méér kunnen zijn dan een gebroken spaak. Laat ons hopen van niet zodat de kosten meevallen.
Depannage Dirk opgebeld om Jeroen en fiets af te halen aan het sas van Ooigem.

Daarna hebben in Andy en ik toch nog doorgereden naar Kortrijk en zelfs nog een stukje verder na Kortrijk in de richting van Wevelgem. En wie kruisen we daar ? Ja, die 2 man van eerder op de morgen. "Wij zijn al aan het terugkeren hé", roept één van hen ons toe. Wij gaan nog door.
Bij het keerpunt zegt Andy nog dat het zou leuk zijn die mannen nog terug te kunnen pakken. En eigenlijk vond ik dat ook.

Gas geven moest niet gezegd worden. We hebben het gewoon gedaan. Hele stukken aan 35 tot 36 km/u. Andere stukken aan 37, ja zelfs 38 tot 39 km/u. Duwen was dat. Doorduwen en niet afgeven.
En ja hoor... even na Zulte kregen we er twee in het vizier waarvan we konden veronderstellen dat zij het waren en even voorbij Olsene hadden we ze echt te grazen.
Weer een leuk woordje toegeworpen. 't Was leuk met die 2 die zo onze rit kleurden.

Jammer dat Jeroen er niet verder bij kon zijn vandaag met zijn pech. Jammer van de regen ook, want zo was onze gloednieuwe kledij direct gedoopt.

Oh, een kaartje van onze rit ? Hiernaast hé.

Tot de volgende ! En voor die 2 gezellen daar, kom maar eens mee met ons zulle. Geen probleem, echt niet.

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.