zondag 6 januari 2008

Driekoningen 2008: onze eerste rit van 't jaar.

Fred Flinstone zou gezegd hebben: "Jabedabedoeoeoeoe !". Wij ook bij de gedachte dat we weer konden fietsen vandaag. Zo na een dikke twee weken feesten, drinken en vreten, deed het toch fantastisch veel deugd weer op de fiets te kunnen kruipen.

Fred zou nog eens "Jabedabedoeoeoe !" geroepen hebben bij het zien van de opkomst vandaag. Maar liefst met zeven man sterk waren we vandaag. Eigenlijk hadden we met acht moeten zijn, maar onze Jeroen heeft een ongelukje gekend op weg naar de afspraakplaats. Door de plaatselijke ijsplekken heeft onze vriend kennis gemaakt met het tarmac. Gevolg een gescheurde trui, een elleboog die open ligt en nogal wat pijn. Veel sterkte, Jeroen, en laat je maar goed verzorgen (hé, Delphine).
Jabedabedoeoeoeoe voor de zeven anderen : Andy en ik en Peter, onze zo goed als vaste klant hier in het winterseizoen, waren er al drie. David, die vorig jaar ook al eens meegereden had, kende als kerverse Zultenaar zijn weder-merijenniezere-optreden. Da's vier. Stijn, vorig jaar tijdens onze laatste trip in december opgeraapt langs Vlaamse wegen, was ook weer van de partij. Ook weer zeer aangenaam. Kevin uit Olsene was er vandaag voor het eerst bij, en het was een aangename kennismaking, vonden we. En tot slot onze nummer zeven: Wannes. Renner bij Isorex, en vorig jaar al heel goed bezig, bouwde vandaag ons groepsritje in zijn trainingsschema.
Allemaal welkom en, zoals hier al elders te lezen valt, allemaal ook een zeer gelukkig nieuwjaar.

Daar stonden we dan aan Grammenebrug. Het nieuws over de val van Jeroen, maakte een einde aan het wachten, maar beklemtoonde wel het gevaar dat er was vandaag. Op verschillende plaatsen zag het wegdek er zo precies "gebloemd" uit. Ijzel, dat was het en we zouden er verdomd veel aandacht moeten aan besteden. Ja, maar langs waar gaan we dan rijden. Na een paar momenten van overleg, besloten we van een bekende route te nemen zodat we optimaal konden rekenen op onze parcourskennis en dus goed rekening zouden kunnen houden met de plaatsen waar het zeker glad zou liggen.

De Schipdonk - Schelde toer, maar dan in omgekeerde volgorde dan gewoonlijk, zodat Peter onderweg ook eens kon afdraaien naar huis. Deinze, Gavere, Zwijnaarde, Lovendegem, Landegem, Nevele, Deinze. Dat was het. Dat met af en toe een stukje "sterren op het ijs".



In het eerste deel van de tocht waren de plaatsen waar het glad was veelvuldiger dan later op de tocht. Naarmate het later werd in de voormiddag, hoe meer tijd de zon had gekregen om de ijzelplekken te neutraliseren, maar het bleef hoe dan ook goed opletten. Vooral zo op plaatsen waar de zon moeilijk aan kon.

Hoe dan ook, daar waar het kon hebben we weer goed gereden. Mooi groepje eigenlijk al. Straks moeten we nog aan volgwagen beginnen denken. Hehe.

Bij het afdraaien van de Schelde mocht ik voelen wat het is, zo'n slippend achterwiel. Maar ik was niet alleen, hé, David. Ook Peter was zeer voorzichtig. De rest eigenlijk ook hé. Wat verderop bij het fietsverkeersknooppunt ter hoogte van Flanders Expo, was het wel extreem glad. David sollicteerde daar echt wel voor "Sterren op het ijs".

Maar voor het overige was het uitstekend weer. Tijdens de tocht naar Deinze groeide onze groep weer stelselmatig aan. Ik geloof dat we in Nevele wel ongeveer met een man of 15 een pelotonneke vormden.

In elk geval, ik heb er enorm van genoten. Ik hoop van onze andere rijders hetzelfde. Volgende week ben ik er niet bij. Iemand anders gaat hier voor het verslag moeten zorgen (hihi).
Bedankt aan onze nieuwe gezichten. Hopelijk vonden zij het ook leuk en zien we hen nog veel terug.

Tot de volgende, guys.

2 opmerkingen:

  1. Hehe, ik heb hier in Eeklo het ijsdansen ook aan den lijve mogen ondervinden. Een schuiver, dwars op de rijrichting, met beide voeten vast in de pedalen, en toch recht blijven. 'k Denk nie da 'k het twee keer kan zonder te vallen..
    Veel beterschap alvast aan Jeroen, en tot binnenkort eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spijtig dat ik nog voor het vertrek aan de Grammene brug nog de grond moest kussen, want zoals ik het hier gelezen heb, is het een mooie rit geweest. Maar normaal gezien ben ik volgende week terug van de partij. Als ik niet opnieuw tegen de vlakte ga tenminste!
    Voor de rest wat pijn aan de dij en een elleboog die wat open ligt. En de kledij zal wel met de hulp van mijn vrouwtje terug bruikbaar gemaakt worden! :-)
    Tot volgende zondag dan waarschijnlijk! grtz

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.