zondag 7 juni 2015

07/06/2015 - Naar Erpe-Mere

Zes stuks. Met zoveel tekenden we vandaag present voor de rit richting Erpe-Mere. Vijf leden met duidelijk goesting om eens hard op de pedalen te duwen ... en ik. Op het appèl: Nick ('Na een halve rit ging al proactief pijn voelen als hij naar voor trok om kop te doen'), Maarten ('Die na een hele week kennis in het hoofd rammen, duidelijk ook eens stevig op de trappers wou rammen'), Wouter ('Experimenteerde de hele rit met het gegeven: 35km/u rijden bij een cadans van 40'), Eddy ('Fuck, wat rijdt 'ie beter dan de voorbije weken') en Michael ('Na wereldrecordhouder te zijn geworden in de discipline 'ik-blijf-in-winterslaap-fietsmodus' in ijltempo toch aan het pieken richting Pyreneeën). En mezelf dus: met flanellen benen na de Flanders Field Classic op zaterdag, waarbij Koen demonstreerde dat een Koen-zonder-buikpijn de Koen-met-buikpijn zo los uit het wiel kan kletsen. Dus ja, ondergetekende was erg blij toen we na exotische richtingborden ('Burste, 'Massemen', 'Mere' - waar is 'den tijd' dan gemeenten op -gem eindigden?), toch ook opnieuw de klassiekers tegenkwamen.



Maar goed, met zes dus. En bij werkelijk stralend weer, over lichtglooiende wegen, fietspaden en een handvol fietstunnels. Wij content - en partners ook, want met 29 km/u gemiddeld stonden we wellicht allemaal op tijd thuis om zelf nog de patatten te schillen. Voor dagen als vandaag is de hobby ooit uitgevonden.

1 opmerking:

  1. Was een leuk en mooi traject, prachtige landschappen gezien (ja ik heb er proberen op te letten, naast naar adem happen en voorwiel voor mij in de gaten te houden - hoewel : deze rit toch alvast al eens wat meer kopwerk gedaan hé...), aangenaam gezelschap, weer uiteraard schitterend te noemen. Wat wil een mens nog meer ? Euhm : betere conditie nog een tikje of drie want die rit naar Erpe Mere is toch wel niet van de poes : 35 kleine knuistjes van zo'n 300 à 400m kunnen lastiger blijken dan 3,5 echte knuisten van 1 à 2 km... We mochten misschien ook wel wat trager gereden hebben, maar ja, blijkbaar had iedereen er ergens wel zin in

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.