maandag 29 september 2014

Zon 28-09-2014: Op naar Maldegem

Er is behoorlijk veel werk geweest de jongste tijd.  Toch onze dank naar gelegenheidsreporter Tom die kort maar krachtig toch een aantal updates deed op onze site.
 
De rit van gisteren verdient absoluut ook zijn verslag. Fris maar heel mooi weer met van 's morgensvroeg een zon die poogde snel door te breken.  Geheel in tegenstrijd met één van onze rijders overigens. 
 
Met zijn 12 tekenden we present gisteren : Koen, Dirk, David, John, Wim, Dominique, Michael, Eddy, Nic en vers bloed Rik, Stefaan en Pieterjan. 
 
Al een mooie groep om mee rond te cruisen.  Wij op richting het noorden.  Via Zeveren ging het al over Vinkt naar Lotenhulle en Bellem.  We onderhielden een mooi tempo dat iedereen kon volgen.
 
Verder doorkruisten we Ursel en Adegem (en niet Avelgem he David).  Na Adegem bereikten we Maldegem en zochten we het kanaal naar Eeklo - Lovendegem op.  Zo waren we aan de terugweg bezig.
 
Even voorbij Zomergem verlieten we het jaagpad van dat kanaal en vervolgden we via Merendree, Landegem en Vosselare.  Bachte-Maria-Leerne en Deinze vervolledigden ons roadbook van de dag.
 
Aan de Kromme Brug van Deinze stond de geopereerde Tom ons op te wachten.  Eens we op het jaagpad van het leiekanaal waren naar de startplaats toe waren er nog een paar enthousiastelingen die er eens een spurt wilden uithalen.  Hoewel dat geenszins dat gewoonte is, is het zo af en toe wel eens leuk.  Het moet absoluut geen gewoonte worden, maar het is wel eens leuk.  Ik zag bvb vanuit de achtergrond dat David zijn armen vrij vroeg de hoogte uitwezen.
 
Het was een prima rit.  Op naar de volgende week waar de rit ons naar de iets mindere kant van het Kortrijkse brengt met een aanloop langs Anzegem. Hmmm, toch schakelen naar die kleinere versnellingen volgende week ?

2 opmerkingen:

  1. waar de rit ons naar de iets mindere kant van het Kortrijkse brengt ? typfoutje zeker eddy... naar de iets minder vlakke kant ja , maar wel naar de iets mooiere kant ook meteen (alé vanuit fietsstandpunt bezien hé).
    de kleinere versnellingen zullen van pas komen.. hoewel... hoe iedereen nog in form is... doortrekken tot boven op het groot mes hé ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. mea culpa, het was effectief de "iets minder vlakke kant" dat ik wilde zeggen. Oeps

      Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.