maandag 18 juni 2012

Zon 17/06/2012 : naar Maldegem

De weergoden waren ons nog maar eens gunstig, want terug op de meeste momenten zon en aangename temperaturen, dit keer wel met een heel forse zuidwestenwind.

We waren ook talrijk deze ochtend : eddy, bruno, david, kris (broer van koen koda), vincent, frik, nieuwkomer wim (kennis van andy) en michael. Onderweg zouden we ook nog Sven Mallezie en twee fietsvrienden van hem oppikken. Vandaag dus op pad met in totaal 11 personen.

We vertrokken met de wind mee, richting Deinze om zo via binnenwegen richting Lotenhulle en Ursel naar Maldegem te geraken. Ik vertel het zo rap, omdat het ook zo rap ging. Wind in de rug en een bende goede fietsers…
Vanaf Maldegem zat de wind dan dikwijls op kop en in de flank, richting Oedelem en Sint Joris. Vincent en Kris reden op een heel lastige betonweg pal tegen de wind in een ferme kopbeurt ; niemand had op dat moment veel zin in overnemen.

Net voorbij Sint Joris moesten we efkes stoppen aan een overweg en bij het terug vertrekken reed Bruno plat. Het euvel was dankzij de hulp van David snel verholpen en we konden onze weg verder zetten richting Maria Aalter.

Van daar voort draaiden we terug wat verder naar het zuiden, waardoor de wind toch terug grotendeel zij tot in het voordeel zat.

Op die manier waren we tegen 10h45 al terug in Machelen, met een gemiddelde van ca. 30.5 km per uur, zonder ooit geforceerd te hebben.

Volgende week zeerit ! Inschrijvingen ondertussen afgesloten.

De week erna op 1juli, trekken we richting Lendelede.

Michael

2 opmerkingen:

  1. Het was in ieder geval een fijne verjaardagsrit. Heel graag tot de volgende. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja eddy, de kaap van de 40 komt ook stilaan in zicht zeker...
    alvast nog ne keer proficiat hé!!

    michael

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.