zondag 19 februari 2012

Zon 19-02-2012 : op naar Knesselaere

Klik voor grotere weergave
De weersgoden waren ons vandaag eindelijk nog eens gunstig gestemd : enkele graadjes boven nul , perfect berijdbare niet gladde wegen en daarbovenop bij momenten een stralende zon.

Deze mix zorgde ervoor dat ons fietsersaantal terug fiks de hoogte in schoot : met 10 vertrokken we om 8h30 (ja mispak u niet hé : vanaf deze week is het vertrekuur 8h30 geworden!!) vanuit machelen : eddy, andy, michael, vincent, fred, maarten, john, dirk, gunther en nieuwkomer maar hopelijk regelmatige komer tom.

langs de leieboorden ging het eerst naar Deinze om dan parallel met die leie maar langs rustige kleine wegen verder te rijden via Meigem naar Nevele.



Daar bleven we binnenwegen opzoeken, om ons op die manier richting Bellem te leiden.

Ondertussen had iedereen al volledig door dat dit een lastige rit zou worden : er stond net genoeg ambetante wind om het lastig te maken, en iedereen hield ook de snelheidsmeter goed hoog. Uiteindelijk, ondanks alle keren en draaien en ook inclusief ons stuk cyclocross, toch 28.3 per uur gemiddeld.

Vanaf Bellem verder via voor mij en voor allicht de meesten ongekendere maar toch aangename wegen naar ons verste punt van de rit : Knesselaere.

Na Knesselaere stuurde de gpx ons een 'zogezegd doodlopende straat in, maar het zal wel lukken!'
gohja, de eerste paar 100en meter was het inderdaad nog een mooi betonwegske, maar dat ging over in een onverhard stuk weg, dan wat verder wat meer plassen... het cyclocross seizoen is officieel ten einde, maar merijenniezere gaat verder!! we kwam zelfs een paard met kar tegen (geloof het of niet) en de mens erop zei "een beetje verder ligt de weg blank van het water".

We zijn dan maar teruggekeerd, en pasten onze route wat aan. Nuja, via Maria Aalter kwamen we vrij gemakkelijk terug op de oorspronkelijke route.

Stilaan kwam ook de rugwind in zicht... een welkome verlossing.

In de terugweg reden we via Schuiferskapelle richting Kanegem en dan via gekendere gebieden terug naar Machelen.

Ietske voorbij Schuiferskapelle kregen we nog een lekke band van John, maar dat kon de sfeer zeker niet breken : een leuke bende van goede rijders die stuk voor stuk een deel van het kopwerk voor hun rekening hebben genomen en het op die manier terug een ontspannende zondagse inspanning hebben gemaakt!

tot volgende week, dan trekken we de Vlaamse Ardennen binnen.

Michael

3 opmerkingen:

  1. Hey,was dik in orde deze voormiddag en als ik kan ga ik zekers nog's meerijden met jullie. Greeetz Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  2. was een zeer aangenaam ritje heb me geamusseerd toffe bende
    en nogmaals bedankt om te wachten bij die lekke banden tot 2 maal toe
    tot volgende week iedereen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nogal een supersonische snelheid waarmee die verslagen tegenwoordig online kwamen hé. Sommigen onder ons stonden verdorie nog onder de douche en 't verslag stond al online ! Jandadde.

    En ja, het was best een aangename rit in een streek die we maar weinig aandoen. Met het vele draaien en keren best wel pittig ook ja.

    Volgende week eens de andere kant op hé. Nice nice

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.