zondag 29 januari 2012

Zon 29/01/2012 : naar Rumbeke Sterrebos

klik voor grotere weergave
Deze morgen zal iedereen allicht een kledingstukje hier en daar extra aangetrokken hebben, want de thermometer flirtte constant net boven en net onder het vriespunt.

Wel droge en dus veilig berijdbare wegen, dus ijsberen van dienst waren : Eric en Dirk, Frik, Maarten, Eddy, Sven Van De Moortele en ikzelf, Michael.


We vertrokken via een stukje Leie tot in Oeselgem, waar we via parallel wegen van de Leie in Sint Eloois Vijve geraakten. Van daar via binnenwegen verder richting Meulebeke.

De wind blies net zoals vorige zondag de eerste helft van de rit in het gat. Er stond weliswaar een stuk minder wind dan vorige week, maar hij voelde noordoostelijk zijnde, heel koud aan.

Vanuit Meulebeke dan de 'autostrade' richting Roeselare. Snelheden gingen vlot naar 32 à 33 km per uur.

In Roeselare draaiden we af en bereikten aldus het doel van deze rit : het Sterrebos in Rumbeke. We reden er een rondje omheen, met de laatste zijde een toch wel vrij onschuldige kasseistrook.

Na het Sterrebos begonnen we dan aan de terugweg, met de neus tegen de wind in gedraaid. Toch werd het tempo goed onderhouden, met snelheden die nooit onder de 28 zakten.

Al vlug bereikten we Izegem en wat verder Ingelmunster, waar we telkens door wegenwerken moesten improviseren om de route te vervolgen.

We passeerden de sportvelden van Ingelmunster, waar er vandaag een VTT tocht werd georganiseerd. Voor ons is de winterperiode achter de rug, mtb staat op stal tot volgende winter.

Na Ingelmunster ging het via het Jaagpad langs het kanaal Ooigem-Roeselare naar Ooigem.

Verder via Desselgem richting Sint Eloois Vijve.

Daar passeerden we langs trouwe sponsor Electra Contractors om wat verder de Gentse Weg te dwarsen om aldus Zulte te bereiken.

En zo reden we langs de overkant van de Leie langs het jaagpad terug tot in Machelen.

Een vlakke opbouwende rit in goed gezelschap.

Volgende week zoeken we voor de eerste keer wat meer glooiender wegen op, nog geen zware hellingen, en trekken aldus naar Otegem. Tot dan !

2 opmerkingen:

  1. Leuke maar verkouden(!)rit.Kijk al uit naar de volgende, iets meer heuvelachtige rit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. toch weer op plaatsen geweest waar we nog niet geweest waren. Nice !

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.