maandag 7 november 2011

Zon 6-11-2011 : langs Desselgem naar Anzegem en Nazareth

Klik voor grotere weergave
Op zoek naar wegen waar we nog niet al te vaak over reden en een heel andere lus maken dan vorige week, dat was mijn opdracht nadat ik gisterenavond thuiskwam van de (wie had dat durven denken bij aanvang van het seizoen) zespunten match Zulte-Waregem - STVV.

Is het gelukt ?

We waren slechts met vier.  Aan het weer zal het niet zo erg gelegen hebben.  Echt novemberweer hebben we nog niet gehad, het was wel iets minder dan de zaterdag, maar toch was het nog zo slecht niet.



Hoe verder de rit vorderde kwam er wel meer wind opzetten, dat moet ik toegeven.  En dat hebben ze 's namiddags in de GVA-cross van Ronse ook zeer fel gewaar geworden, lijkt me.

Gelijk hoe, we reden eerst langs de Leie richting Desselgem.  Daarbij kwamen we twee peletonnetjes tegen van de Nieuwenhovespurters, collega VWB-club uit Waregem.  We kwamen eigenlijk meer groepen tegen, er was eigenlijk behoorlijk wat volk op de fiets, zo te zien.

In Desselgem maakten we van de brug aldaar gebruik om een stuk aan de andere kant van de Leie verder te rijden richting kortrijk om dan links van de Leie weg te draaien.  Van dan af was het draaien en keren tussen Waregem en Deerlijk.  Zo gingen we op zoek naar Anzegem en Wortegem langs binnenwegen die we echt nog niet al te vaak hadden aangedaan.  Op een gegeven ogenblik passeerden we een watermolen die we een paar jaar geleden met Dirk, Andy en David ook al eens passeerden.  Ik denk zelfs dat daar foto's van bestaan.  Maar vandaag was de molen niet in bedrijf.  Enfin, soit.

Eens Anzegem en Wortegem voorbij zochten we Ooike op en vandaar ging het zo ongeveer naar Bevere (Oudenaarde), alleen draaiden we linksweg toen we Bevere bijna bereikten.  Op die manier bracht onze route ons naar Mullem waar we "den Ast" op moesten.  Boven gingen we links richting Huise en dat was het punt waar Dirk en David ons verlieten.

Eric en ik vervolgden onze weg richting Nazareth waar wij tweeën ook splitsten om elk onze eigen thuis te gaan opzoeken.  Het verslag van een rit gekruid met een redelijke portie wind.

Graag tot de volgende.


Eddy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.