zondag 27 november 2011

Zon 27-11-2011: In het Leiedal van Wielsbeke naar Nevele

Klik voor grotere weergave
Winderig, dat was het vandaag.  Zonder meer.  Wellicht zouden er vele zich laten afschrikken hierdoor.

Peter maakte vandaag zijn wederoptreden en Dirk was ook van de partij.  Met ons drieen waren in Machelen nog wat aan het wachten tot er een fietser uit Peter's zomerbende passeerde, die Peter geenszins had herkend in zijn "wintervermomming".  Tom reed dan ook met ons mee.  Zo waren we met zijn vieren.

In welke valleien de anderen aan het zwoegen waren zal wellicht een raadsel blijven.


Gelijk hoe, we besloten bij aanvang wat te investeren.  Investeren in de terugtocht.  Vandaar dat we eerst windop richting Kortrijk reden.  Al snel zagen we twee tegenliggers die zich voor ons draaiden om zich een tijdje in ons zog te laten meedrijven.  Maar, we zijn niet écht van gisteren, hé, Dirk.  Na een tijdje gingen we open en kwamen Peter en Tom op kop.  Na nog een periode deden zij dezelfde oefening waardoor onze nieuwe vrienden, die van Rekkem bleken te zijn, op kop kwamen.

Zo namen we nog een paar keer collegiaal van mekaar over.  Met zo'n wind was dat het verstandigste ook.

In Ooigem namen we van de mannen afscheid en zouden wij vier eens gaan genieten van de het krediet rugwind dat intussen opgebouwd was. Leuk hé, zo cruisen ...

We reden over Wakken om niet langs de Leie te moeten blijven.  Nu, met zo'n rugwind sta je voor je 't weet weer in Deinze.  Uitstekend voor Tom die zo de voetbalwedstrijd van zijn zoontje kon meepikken.  Toen waren er nog drie, die doorreden om nog een ommetje te maken tot in Nevele al over Meigem.

De terugweg bleek behoorlijk pikant te zijn.  De uitgebreide portie wind was daar niet vreemd aan.  Soit, toch hebben we genoten, ondanks ...

Tot de volgende ... !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.