maandag 14 november 2011

Zon 13 nov 2011 : in de mist bloso MTB Tielt

Klik voor grotere weergave
De toch stilaan kouder wordende temperaturen trotserend, verzamelden 6 merijenniezere’s tegen 9uur aan Machelen brug. De ene helft verkoos om op verharde wegen te blijven en had een koersfiets onder hun gat geschoven, de andere helft zag een MTB rit wel zitten.

Samen met zijn 6en vertrokken we voor de eerste 10tal kilometer richting Aarsele, waar we inpikten op de gecombineerde rood-groen-blauwe Bloso lus van de MTB route voor Tielt.
Daar zeiden we vaarwel aan Dirk, David en Steven, die hun weg voortzetten op hun koersfiets.


Eddy, Andy en ikzelf volgden van daar voorts aldus de Bloso route.

We zegden het alle drie tegen elkaar : de route van Tielt is wel de moeite om in de winter eens te doen op de MTB. Een voldoende hoeveelheid onverhard, met soms toch wat mooie stroken tussen, bijna allemaal ofwel 2% oplopend of 2% dalend, ideaal om in het eerste geval goed macht te trekken, in het laatste geval goed pétrol te geven.

Toen we ¾ van de route gevolgd hadden, passeerden we in Tielt zelf.
Vandaar kozen we de terugweg via verharde wegen, via de flanken van de Poelberg, alwaar Eddy zoals in een eerste editie van de sponsortocht efkes halt hield bij een kapelleke.
We hadden ondertussen al een tweetal uur gezwoegd, met de terugweg erbij zou dat een voldoende lange training zijn voor deze diepe winterperiode.

Volgende week terug afspraak om 9uur aan Machelen brug. Het bestuur zelf kan niet fietsen, vermits andere verplichtingen.

Michael

6 opmerkingen:

  1. Zijn die Bloso-mtb parcoursen permanent uitgepijld ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wordt er zondag dan niet gereden??

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tuurlijk wel, zie volgende afspraken en AlWareRijenMe. Is er anders een voorstel van rit ? Zoniet, zal het een ritje uit het vuistje zijn hé

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alle permanente mtb bloso routes:

    http://www.bloso.be/sportpromotie/mountainbikeroutes/Pages/zoeken.aspx

    Blijkbaar hadden jullie geluk en werd de route/pijltjes onlangs gecontroleerd. Eind augustus heb ik deze route ook gereden en ontbraken er best veel pijltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hopelijk lukt het ons zonder bestuur ;) Mochten jullie riching het Brugse Ommeland trekken, wil ik graag meefietsen. Ik word tegen de middag in Brugge verwacht. Loaten hiede e twa va junder oorn?

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.