zondag 31 januari 2010

Zon 31-01-10: eentje om de ijstijd van januari 2010 te vergeten.

Zouden we rijden of niet. Dat was de hamvraag, koud weer, een dun laagje sneeuw op straat. Pakken we de koersfiets of toch de mountainbike. Het werd rijden, met de koersfiets. Terug was er een mooi groepje aanwezig. Andy, Dirk, David, Eddy, Sven, Maarten, Kristof, Erik en Steven en Philippe besloten om 9u een zondagsritje te doen.

Klik op het kaartje voor een grotere weergave met meer mogelijkheden.

Maarten die met de mountainbike gekomen was, wou van fiets gaan verwisselen. Met zijn allen dus naar Landegem, Maarten zijn andere fiets genomen en vlug waren we terug weg.

Van Landegem ging het naar Deurle, zo naar Nazareth. We namen zoveel mogelijk grote banen, om dat die er toch wel beter bijlagen dan de smalle, kleinere straten. We besloten om toch een beetje te klimmen. We reden richting Ouwegem en via de Kolpaart kwamen we in Huise uit. Bijna zaten we op de kasseien van de Huisepontweg, de juiste beslissing was om rond te rijden naar Ooike. Nog een langzaam omhooglopende helling tegen wind, de baan over en we waren in het centrum van Ooike.

Andy en Eddy waren om verschillende reden hier al naar huis gereden. Soms kan eens alleen rijden ook een goeie training zijn.

Van Ooike ging het richting Wortegem. Toen niemand wist langs waar we nu gingen rijden, besloot ik vlug om naar Waregem te rijden. Nog een laatste klim richting Waregem, de afdaling was het sein om het tempo op te drijven. Een korte inspanning van ons allen deed ons even de hartslag opdrijven. Vanuit Waregem ging het naar Sint-Eloois-Vijve waar we op de Leie oever uitkwamen.

Hier was de baan nog niet overal even goed rijdbaar, het was nog opletten geblazen om niet te vallen. Iedereen kwam toch veilig thuis. We blijven duimen op beter fietsweer. Wie weet komende zondag al.

David

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig beslisten de kopmannen om richting Nevele te vertrekken zodat mijn stal niet veraf meer was. Deze rit met mijn MTB bollen ging heel wat minder geweest zijn. Trouwens iedereen bedankt om even halt te houden.

    Ps: er staat altijd Leffe of iets anders in de frigo, maar dat zal zal er niet meer inzitten zeker als we in juli scherp willen staan? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yuw gasten!
    Wanneer rijden we nog eens langs Maarten zijn huis?
    Zo'n aanbod kunnen we toch niet laten liggen hé! :-)

    grtz

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.